Transtenskolan

En del av Transtenskolans byggnad och skolgård

Transtenskolan ligger i centrala Hallsberg. På Transtenskolan går elever från klass 7 till klass 9.

Fotboll

Du får två träningstillfällen på sammanlagt 140 minuter i veckan under skoltid. Vi håller mest till vid Sydnärkehallens konstgräs under utesäsongen.

För att söka fotbollsprofil ska du ha flera års fotbollsspel och träning bakom dig. Du ska ha ett brinnande intresse och vara säker på att vilja satsa tre år på fotboll och skola kombinerat.

Handboll

Du kommer också få tid att träna på din teknik och taktik när det gäller passningar, finter och även mer fysiska moment som kommer hjälpa dom till att bli bättre handbollsspelare. Vi diskuterar också teoretiska moment. Det hjälper dig förstå handbollens tänk.

Ansvarig för profilen är Victor Spennare. Victor är ungdomskonsulent för HK Järnvägen handboll och spelar i Division 1. Victor har också bland annat varit distriktskapten för Örebro län P99. Victor är legitimerad ungdomstränare för spelare upp till 19 års ålder.

Ishockey

Du får två träningstillfällen i veckan. I april, maj, juni och augusti tränar vi försäsongsträning och teoripass. Vi håller oftast till i Sydnärkehallen.

För att söka ishockeyprofil ska du ha flera års ishockeyspel och träning bakom dig. Du ska ha ett brinnande intresse och vara säker på att vilja satsa tre år på ishockey och skola kombinerat.

Bild

Bildprofilen vänder sig till dig som vill utveckla sitt intresse för bild, form och design. Profilen har ett estetiskt tänkande med nyfikenhet inför olika material, former och uttryck. Syftet är att skapa en engagerande, positiv och kreativ miljö som du kan växa i.

Två gånger i veckan får du bildundervisning. Under utbildningen får du stifta bekantskap med olika tekniker och redskap inom bild, form och design. Du får också träna dig i att tolka och analysera bilder och andra konstnärliga former, bland annat fotografi och film.

Du får vara med och bestämma över arbetets upplägg och inriktning. Stor vikt läggs vid gemensamma bild- och formprojekt. Större gemensamma arbeten redovisas i form av utställningar.

Musik

I musikprofilen får du möjlighet att stifta bekantskap med olika instrument, att träna din röst och fördjupa dig inom olika musikgenrer, från klassiskt och visor till modern pop, rock och rap. Du har stor möjlighet att påverka innehållet i undervisningen. 

Två gånger per vecka får du musikundervisning. Stor vikt läggs vid teknik samt vid gemensamma musikövningar såsom körsång och ensembler och andra musikgrupper – En utgångspunkt för engagemang, energi och lustfyllt lärande.

Övrig information

Kontakta Transtenskolan

Transtenskolan

Besöksadress: Transtensgatan 27 i Hallsberg.
Postadress: Hallsbergs kommun, Transtenskolan, Områdeskontoret Transtenskolan, 694 80 Hallsberg
Telefon: 0582-68 53 05
E-post: transtenskolan@edu.hallsberg.se

Arbetslag

Arbetslag 1: 0582-68 51 73
Arbetslag 2: 0582-68 53 16
Arbetslag 3: 0582-68 52 55

Rektor

Helena Carlsén: 0582-68 52 68, helena.carlsen@edu.hallsberg.se

Biträdande rektor

Jonas Wessberg: 0582-68 52 18, jonas.wessberg@edu.hallsberg.se

Expedition

Elisabeth Hammar Hult: 0582-68 53 05, elisabethhammar.hult@edu.hallsberg.se

Skolsköterska

Katarina Vallin: 0582-68 52 61, katarina.vallin@edu.hallsberg.se

Kurator

Linnéa Sindt: 0582-68 52 94, linnea.sindt@edu.hallsberg.se

Specialpedagog

Pia Hildingsson: 0582 -68 55 03, pia.hildingsson@edu.hallsberg.se

Studie- och yrkesvägledare

Camilla Brynte: 0582-68 60 12, camilla.brynte@edu.hallsberg.se

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.