Att använda våra e-tjänster som företagare

Läs om hur våra e-tjänster fungerar för dig som företagare.

Alla våra e-tjänster har stöd för att användas av företag, organisationer och myndigheter. När du loggar in som representant behöver du använda din personliga e-legitimation i första steget. Du som loggar in blir företagets kontaktperson i nya ärenden och företaget registreras som sökande och fakturamottagare.

När ansökan är inlämnad får du inloggningsuppgifter för att kunna använda övriga e-tjänster som representant för företaget i ärendet. Personlig e-legitimering används alltid för att vi ska kunna identifiera vem som ansöker eller göra kompletteringar i ett ärende. Det är för att vi ska kunna svara på eventuella frågor om detta från företaget. Det fungerar alltså precis som en signatur i ett mejl eller en signatur på en blankett.

Allmänt om hur e-tjänsten fungerar:

  • När ett företag/organisation eller myndighet tar del av handlingar via e-tjänsten skapas ett mottagningskvitto i vårt system. Av kvittot framgår vem som tagit del av handlingarna i form av namn på den personen (inget personnummer visas). Kvittensen används primärt för att kunna besvara frågor om vem som tagit del av ett beslut. Samma princip gäller i hanteringen vid yttranden
  • Det går när som helst, för valfri person/er som representerar företaget, att gå in och ta del av handlingarna
  • Det finns inga begränsningar i filstorlekar så problem med för stora filer är helt eliminerade (vanligt problem vid e-post)
  • Miljövänligare hantering.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.