Släktforskning, järnvägssamling och hembygdssamling

Läs om dator för släktforskning, järnvägssamlingen, hembygdssamlingen och bildarkivet

Förändrade rutiner på biblioteken

Bibliotekens öppettider är samma som vanligt. För att underlätta för våra användare och besökare och för att minska risken för smittspridning av covid-19 har vi infört tillfälliga rutiner.

Bibliotekens förändrade rutiner

När du ska besöka våra publika verksamheter
Om du har symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, ska du undvika fysiska kontakter. Det innebär att du då inte ska besöka våra publika verksamheter. Det gäller till exempel bibliotek, öppna förskolan, simhall och gym.

Släktforskning

På biblioteket i Hallsberg kan du låna en släktforskardator. På datorn finns Arkiv digitallänk till annan webbplats och Digitala forskarsalenlänk till annan webbplats med folkräkningarna 1890 och 1900. Kontakta biblioteket för att boka släktforskardatorn.

Bildarkivet

I det digitala bildarkivet finns historiska bilder från kommunen. Bildarkivet är endast tillgängligt på biblioteket i Hallsberg.

Järnvägssamling

På Hallsbergs bibliotek finns en särskild järnvägssamling, som innehåller cirka 700 böcker och tidskrifter med järnvägsanknytning. Vi tar gärna emot böcker med järnvägsanknytning.

Hembygdssamling

I Hembygdssamlingen på Hallsbergs bibliotek finns cirka 1600 böcker, häften, tidskrifter och filmer om Hallsbergs kommun med omnejd. Vi tar gärna emot böcker med Hallsbergsanknytning.

Kommunens arkiv och arkivbildare

Besök kommunens arkiv

Se vilka arkivbildare som finns i kommunens arkiv och vilka handlingar som finns där.

Kontakta biblioteken

Telefon: 0582-68 53 63
E-post: biblioteket@hallsberg.se

Besök biblioteken
Hallsbergs bibliotek: Västra Storgatan 10.
Pålsboda bibliotek: Sköllergården, Kyrkogatan 5.
Hjortkvarns bibliotek: Skolan, Vintergatan 54.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.