Talböcker för dig med läsnedsättning

Se vem som får låna talböcker och hur du gör för att låna och lyssna.

Förändrade rutiner på biblioteken

Bibliotekens öppettider är samma som vanligt. För att underlätta för våra användare och besökare och för att minska risken för smittspridning av covid-19 har vi infört tillfälliga rutiner.

Bibliotekens förändrade rutiner

När du ska besöka våra publika verksamheter
Om du har symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, ska du undvika fysiska kontakter. Det innebär att du då inte ska besöka våra publika verksamheter. Det gäller till exempel bibliotek, öppna förskolan, simhall och gym.

Vissa talböcker består bara av inläst ljud. Andra talböcker har text och bilder som du kan se på skärm. Det finns över 100 000 talböcker att låna på legimus.se.

Skaffa konto för lån av talböcker

För att få låna talböcker ska du ha en läsnedsättning. Några exempel på läsnedsättning är synskada, dyslexi, ADHD och rörelsehinder.

Bibliotekets personal registrerar dig för lån av talböcker och hjälper dig att komma igång. Du bokar tid genom att ringa eller skicka e-post: 0582-68 53 63, biblioteket@hallsberg.se

Så lånar du talböcker

Du kan låna talböcker på biblioteket. Du kan också ladda ner talböcker från webbplatsen legimus.se eller i appen Legimus. Du hittar appen i App Store och Google Play.

Du kan läsa talböcker i

  • dator
  • mobil
  • surfplatta
  • mp3-spelare
  • särskilda talboksspelare.

Kontakta biblioteken

Telefon: 0582-68 53 63
E-post: biblioteket@hallsberg.se

Besök biblioteken
Hallsbergs bibliotek: Västra Storgatan 10.
Pålsboda bibliotek: Sköllergården, Kyrkogatan 5.
Hjortkvarns bibliotek: Skolan, Vintergatan 54.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.