Låna och se strömmande film

Se strömmande film med ditt bibliotekskort på Cineasterna.com.

Biblioteket har öppet med begränsningar

På grund av de skärpta nationella allmänna råden är biblioteket endast öppet för korta ärenden.

Mer information om bibliotekets öppethållandelänk till annan webbplats

Du som har ett bibliotekskort på Hallsbergs bibliotek kan låna strömmande film direkt till din dator, surfplatta eller smartphone. Du kan låna 6 stycken strömmande filmer per kalendermånad. Varje lån gäller i 48 timmar. Filmerna är endast för privat bruk och får inte användas för publika visningar.

Så här gör du för att låna strömmande film:

  1. Gå till Hallsbergs biblioteks sida på Cineasterna.com.länk till annan webbplats Cineasterna fungerar på alla webbläsare men för att kunna spela upp filmen med Googles Chromecast från en Android-enhet så måste du använda webbläsaren Google Chrome. För Apple-enheter finns en särskild app.
  2. Du kan nu söka efter filmer att låna. Under "A-Ö" finns en möjlighet att sortera filmer efter genre, årtal, betyg och språk.
  3. När du har hittat en film, behöver du skriva in ditt lånekortsnummer eller personnummer och din fyrsiffriga pinkod för att låna filmen. Om du inte har något bibliotekskort, kan du skaffa ett här: Skaffa lånekort på Hallsbergs bibliotek.länk till annan webbplats
  4. Du kommer att få frågan om att skapa ett eget gratiskonto på Cineasterna. Det är frivilligt. Om du väljer att skapa ett konto kommer dina tidigare lånade filmer att sparas så att du kan se vad du har lånat tidigare. Om du inte vill skapa ett konto, tryck på "Hoppa över".
  5. Du kan nu titta på filmen. En lånad film är tillgänglig i 48 timmar. Här kan du läsa om olika sätt att spela upp filmen på din TV: Frågor och svar om Cineasternalänk till annan webbplats

Kontakta biblioteken

Telefon: 0582-68 53 63
E-post: biblioteket@hallsberg.se

Besök biblioteken
Hallsbergs bibliotek: Västra Storgatan 10.
Pålsboda bibliotek: Sköllergården, Kyrkogatan 5.
Hjortkvarns bibliotek: Skolan, Vintergatan 54.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.