Beställ intyg om anställning

Beställ ett arbetsgivarintyg eller tjänstgöringsintyg.

Arbetsgivarintyg

Om du fortfarande är anställd i Hallsbergs kommun, Tänk på att logga in med mobilt BankID och inte ditt personalkonto när du beställer intyget.

På så sätt har du tillgång till det på Mina sidor även när du avslutat din anställning.

Om arbetsgivarintyg

Ett arbetsgivarintyg är ett bevis på att du varit anställd hos en arbetsgivare. Du behöver ett arbetsgivarintyg om du ska ansöka om arbetslöshetsersättning hos din a-kassa. Du kan också behöva skicka ett arbetsgivarintyg till Försäkringskassan.

Om du ska använda intyget till a-kassan skrivs intyget på högst 12 månader tillbaka i tiden. I vissa fall kan a-kassan begära att få ett intyg på en längre tidsperiod. Ange då det under "Övriga upplysningar" i e-tjänsten.

Intyget utfärdas för den tiden fram till och med den månad senast utbetalda lönen avser.

Exempel:

  • Beställer du innan den 20 juni kan du få intyg för april.
  • Beställer du efter den 20 juni kan du få intyg för maj.

Detta beror på att alla ersättningar och avvikelser som påverkar din lön ska komma med på intyget.

Leverans av intyget

Du kan få ditt intyg skickat digitalt genom arbetsgivarintyg.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan också få det skickat med posten till din folkbokföringsadress.

Kontakt för frågor om arbetsgivarintyg

Sydnärkes löneförvaltning i Kumla
servicecenter@kumla.se
019-58 80 00 (Numret går till Kumla kommuns servicecenter)

Tjänstgöringsintyg

Om du fortfarande är anställd i Hallsbergs kommun, Tänk på att logga in med mobilt BankID och inte ditt personalkonto när du beställer intyget.

På så sätt har du tillgång till det på Mina sidor även när du avslutat din anställning.

Om tjänstgöringsintyg

Ett tjänstgöringsintyg kan behövas när du ska söka jobb eller utbildning. Tjänstgöringsintyget beskriver dina arbeten och används för att styrka din erfarenhet och vilken typ av anställning du har eller har haft.

Observera att detta intyg skrivs av personalavdelningen så det kommer inte innehålla information om din prestation utan endast befattning och anställningstid. Om du önskar ett tjänstgöringsbetyg ska du istället prata med din närmaste chef.

Leverans av intyget

När intyget är klart skickas det till dig genom Mina sidor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du får också ett mejl om att ditt intyg finns att hämta. Om du inte fått något mejl, kolla i din skräppostmapp.

Kontakt för frågor om tjänstgöringsintyg

Personalavdelningen
personalavdelning@hallsberg.se
0582-68 50 00

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.