Artikeln publicerades 25 augusti 2023

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Första spadtaget för expansionen av Ahlsells logistikcentrum

Under torsdagen togs det första spadtaget av Daniel Johansson, logistikdirektör Ahlsell Sverige AB, Tommy Åstrand, vd för fastighetsägaren SLP – Swedish Logistic Property, Martin Häller, vice vd på Logistic Contractor och Magnus Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg.

Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg är ett av Europas största och består efter flera utbyggnader av cirka 235 000 kvadratmeter, varav 90 000 inomhus. Här arbetar cirka 1 100 personer och ungefär 220 långtradare med 4 800 kubikmeter varor passerar dagligen lagret.

Ahlsell har satt upp fyra huvudmål som man hoppas kunna uppfylla med hjälp av den nya utbyggnaden. Dessa är att säkerställa tillväxten och på sikt fördubbla volymen genom centrallagret, att erbjuda ett ännu bredare produktutbud, öka den interna effektiviteten och kvaliteten samt att minska sin klimatpåverkan och förbättra arbetsmiljön i syfte att skapa en ännu mer attraktiv arbetsplats.

Jag ser med spänning fram mot den fortsatta utvecklingsresan och vårt goda samarbete med Ahlsell. Tillsammans befäster vi Hallsberg som ett fortsatt viktigt logistiknav i Sverige, säger Magnus Andersson, kommunstyrelsens ordförande i Hallsbergs kommun.

Den nya anläggningen kommer att certifieras enligt Breeam nivå Excellent som är en internationell certifiering för att säkerställa byggnadernas långsiktiga hållbarhet. Kriterierna för certifieringen innefattar bland annat energianvändning, materialval och inomhusklimat.

Investeringen uppgår till cirka 1 miljard SEK och projektet beräknas pågå en bit in på 2025.