Familjecentralen

Läs om verksamheterna som finns på familjecentralen i Hallsberg. Se var familjecentralen ligger och hitta kontaktuppgifter.

Familjecentralen ligger på Västra Storgatan 42 i Hallsberg. På familjecentralen finns öppna förskolan, familjekvällen, barnmorskemottagning, mödrahälsovård, barnhälsovård och familjeteamet. All personal har tystnadsplikt.

Följ familjecentralen i Hallsberg på Facebooklänk till annan webbplats

Öppna förskolan

Öppna förskolan vänder sig till dig som är hemma med barn i förskoleåldern. Här kan du och barnen få trivsel och gemenskap. Du kan också få stöd i föräldrarollen.

Om öppna förskolan

Familjekvällar

Under öppna förskolans familjekvällar kan du som är tonårsförälder prata om tonårsfrågor med oss. Du kan också delta i aktiviteter med ditt eller dina barn. Vi lagar kvällsmat och äter tillsammans.

Om öppna förskolans familjekvällar

Barnavårdscentralen

På barnavårdscentralen, BVC, får du svar på frågor om ditt barns hälsa och erbjuds stöd i föräldraskapet. Barnavårdscentralen tillhör Region Örebro län.

Om barnavårdscentralen på Region Örebro läns webbplatslänk till annan webbplats

Barnmorskemottagningen

På barnmorskemottagningen går du på regelbundna besök och kontroller när du är gravid. Barnmorskemottagningen drivs av Region Örebro län.

Om barnmorskemottagningen på Region Örebro läns webbplatslänk till annan webbplats

Familjeteamet

Till familjeteamet kan du vända dig om du har frågor eller funderingar om föräldraskap. Det kan till exempel gälla anknytning, samspel, relationer och konflikter i familjen. Vi har även föräldrautbildningen Trygghetscirkeln.

Vi erbjuder också samarbetssamtal till separerade föräldrar som behöver komma överens om vårdnad, boende och umgänge.

Mer om stöd till familjen

Kontakta familjecentralen

Besöksadress: Västra Storgatan 42 i Hallsberg
Telefon: 072-201 43 26
E-post: familjecentralen@hallsberg.se

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.