Budget- och skuldrådgivning

Få råd och stöd i frågor som rör din privatekonomi.

Rådgivning om budget och hushållsekonomi

Vi hjälper dig att få en översikt över din ekonomi. Vad du har för inkomster, utgifter och eventuella skulder. Vi kan hjälpa till att diskutera kring ekonomin på ett neutralt sätt, och tillsammans upprätta en budget som passar din ekonomi.

Räkna ut din hushållsbudget på Konsumentverkets webbplats Hallå konsument Länk till annan webbplats.

Skuldrådgivning

Om du har skulder men inte uppfyller kraven för skuldsanering kan vi hjälpa dig med att skriva ett förslag till frivillig överenskommelse. Detta förslag skickas sedan till de du är skyldig pengar. Om allt går vägen får du en betalningsplan som passar din ekonomi.

Skuldsanering

Har du så stora skulder att det inte finns någon möjlighet för dig att betala dem inom en överskådlig tid kan du ansöka om skuldsanering. Vi ger dig information om hur du ska göra och går igenom din ansökan innan den skickas till Kronofogden. Vi hjälper dig gärna, med förutsättning att du själv är aktiv. Allt bygger på egen vilja och samarbete.

Kontakta budget- och skuldrådgivaren

Åsa Löfvenhaft
Telefon: 0584-47 32 11
E-post: budgetochskuld@laxa.se

Hallsbergs kommun har en gemensam budget- och skuldrådgivare tillsammans med andra kommuner. Budget- och skuldrådgivaren arbetar i Laxå kommun, men du kan boka tid för möte i Hallsberg.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.