Budget- och skuldrådgivning

Få råd och stöd i frågor som rör din privatekonomi. Du kan till exempel få hjälp att gå igenom din ekonomi eller hjälp att söka skuldsanering om du har stora skulder du inte blir av med.

Hallsberg, Askersund, Lekeberg och Laxå har en gemensam budget- och skuldrådgivare, som det finns möjlighet att träffa personligen i alla kommuner efter tidsbokning.

Budgetrådgivning

Vi hjälper dig att få en översikt över din ekonomi. Vad du har för inkomster, utgifter och eventuella skulder. Vi kan hjälpa till att diskutera kring ekonomin på ett neutralt sätt, och tillsammans upprätta en budget som passar din ekonomi.

Skuldrådgivning

Om du har skulder men inte uppfyller kraven för skuldsanering kan vi hjälpa dig med att skriva ett förslag till frivillig överenskommelse. Detta förslag skickas sedan till de du är skyldig pengar. Om allt går vägen får du en betalningsplan som passar din ekonomi.

Skuldsanering

Har du så stora skulder att det inte finns någon möjlighet för dig att betala dem inom en överskådlig tid kan du ansöka om skuldsanering. Vi ger dig information om hur du ska göra och går igenom din ansökan innan den skickas till Kronofogden. Vi hjälper dig gärna, med förutsättning att du själv är aktiv. Allt bygger på egen vilja och samarbete.

Hushållsekonomisk rådgivning

Få bättre koll på din hushållsekonomi. Räkna direkt på Konsumentverkets webb. länk till annan webbplats

Kontakta för att få stöd

Åsa Löfvenhaft, konsument- och skuldrådgivare

E-post: asa.lofvenhaft@laxa.se

Telefon: 0584-47 32 11