Budget- och skuldrådgivning

Få råd och stöd i frågor som rör din privatekonomi.

Rådgivning om budget och hushållsekonomi

Kommunen kan hjälpa dig att få en översikt över din ekonomi. Till exempel vad du har för inkomster, utgifter och skulder. Vi kan hjälpa till genom att diskutera kring din ekonomi på ett neutralt sätt. Tillsammans kan vi göra en budget som passar din ekonomi.

Räkna ut din hushållsbudget på Konsumentverkets webbplats Hallå konsument Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skuldrådgivning

Om du inte uppfyller kraven för skuldsanering kan vi hjälpa dig med att skriva ett förslag till frivillig överenskommelse. Detta förslag skickas sedan till de du är skyldig pengar. Om allt går bra får du en betalningsplan som passar din ekonomi.

Skuldsanering

Du kan ansöka om skuldsanering om du har så stora skulder att du inte kan betala dem inom överskådlig tid.

Vi ger dig information om hur du ska göra och går igenom din ansökan innan den skickas till Kronofogden. Vi hjälper dig gärna, med förutsättning att du själv är aktiv. Allt bygger på egen vilja och samarbete.

Kontakta budget- och skuldrådgivaren

Åsa Löfvenhaft
Telefon: 0584-47 32 11
E-post: budgetochskuld@laxa.se

Hallsbergs kommun har en gemensam budget- och skuldrådgivare tillsammans med andra kommuner. Budget- och skuldrådgivaren arbetar i Laxå kommun, men du kan boka tid för möte i Hallsberg.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.