E-tillsyn

Läs om vad e-tillsyn är, hur det går till och hur du ansöker om att få det.

E- tillsyn passar den som behöver tillsyn framför allt nattetid, men lätt blir störd eller känner otrygghet av att någon kommer in i bostaden.

Så fungerar det

En kamera monteras upp på lämpligt ställe i bostaden och kopplas till en surfplatta hos hemtjänsten. Detta möjliggör för nattpatrullen att vid överenskomna tider göra ett tillsynsbesök via surfplattan, oavsett var personalen befinner sig. Kameran med tillbehör tillhör kommunen och tas därför bort när behovet inte längre finns.

Ansök om e-tillsyn

Tillsyn via kamera är biståndsbaserat, vilket betyder att du måste ansöka och bli beviljad. Du ansöker om e-tillsyn genom att kontakta biståndshandläggare.

Kontakta biståndshandläggarna

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: bistandshandlaggare@hallsberg.se 

Telefonnumret går till kommunens kontaktcenter. De kopplar dig vidare till en biståndshandläggare.

Avgifter

Avgift för e-tillsyn är densamma som för tillsyn via personligt besök och ingår i maxtaxan, det vill säga du betalar inget extra för att det är en e-tillsyn.

Trygghet och säkerhet

Kameran spelar inte in eller sparar några bilder och all överföring till surfplattan är krypterad vilket innebär att det inte går att hacka sig in i systemet.

Kameran går bara att öppna på de med dig överenskomna tiderna för tillsyn.

Inloggningen i systemet görs via tvåfaktors-inloggning, vilket ger en hög säkerhet och innebär att ingen obehörig kan öppna kameran. All tillsyn loggas vilket innebär att det går att se vem som gjort tillsynen och när.

När vi kommit överens med dig om en e-tillsyn dokumenterar vi det. Vi dokumenterar också och vid vilka tider du ska få ett tillsynsbesök. Det görs på en så kallad medgivandeblankett. Vi gör också en åtgärdsplan för vad som ska göras om allt inte verkar vara som det ska vid tillsynen.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.