Artikeln publicerades 21 december 2020

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ytterligare skärpta restriktioner

Den 18 december meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de inför ytterligare skärpta restriktioner för att begränsa smittspridningen i Sverige.

Bland annat kommer alkoholförsäljning förbjudas från klockan 20.00 på serveringsställen och maxantalet i ett sällskap på restaurang sänks från åtta till fyra personer, från och med den 24 december.

Köpcentrum, butiker och gym behöver sätta ett maxantal för hur många som får vistas där på en och samma gång och all verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör stängas ned omedelbart fram till den 24 januari.

Från och med den 7 januari kommer Folkhälsomyndigheten att rekommendera att munskydd ska användas i kollektivtrafik under vissa tidpunkter.

Under Åtgärder i våra kommunala verksamheter ser du vilka verksamheter som är stängda, samt övriga åtgärder som kommunen har vidtagit för att begränsa smittspridningen.

Mer information om de ytterligare skärpta restriktionerna finns på regeringen.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.