Artikeln publicerades 26 oktober 2020

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vinnarna av pedagogiskt pris 2020

Idag säger vi stort grattis till Karin Björk, från förskolan Ekhagen i Sköllersta, och Jenny Jonsson, från Fredriksbergsskolan i Vretstorp! De är årets vinnare av pedagogiskt pris i Hallsbergs kommun.

Utifrån rådande pandemi, blev det i år en digital tillställning där vinnarna av årets pedagogiska pris korades.

Se utdelningen av årets pedagogiska pris via Youtube. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Årets vinnare

Vinnarna av pedagogiskt pris 2020

Bild: Karin Björk och Jenny Jonsson som är årets vinnare av pedagogiskt pris i Hallsbergs kommun.

Pedagogiskt pris till Karin Björk, förskollärare på förskolan Ekhagen i Sköllersta

Motiveringen till Pedagogiskt pris för förskola och annan pedagogisk verksamhet 2020 lyder:

Med stor pedagogisk förmåga, lyckas du lyfta fram varje barns förmågor och utvecklingsbehov. Även i svåra situationer har du en förmåga att skapa goda förutsättningar; trygghet och motivation.

Din pedagogiska förmåga är en stor tillgång för kollegor, barn och vårdnadshavare på förskolan. Många vittnar även om att det är för de barn som har störst behov som du gör störst skillnad.

Pedagogiskt pris till Jenny Jonsson, lärare på Fredriksbergsskolan i Vretstorp

Motiveringen till Pedagogiskt pris för grundskola och fritidshem 2020 lyder:

Din positiva personlighet, närvaro och värme skapar ett kreativt klimat som lockar fram glädjen i lärandet. Din undervisning är levande, lustfylld och möter varje elevs behov. Du förstår vikten av att kunna lära på många olika sätt.

Påhittig, tydlig och rättvis är tre andra ord som använts för att beskriva dig och din lärargärning. Du är också en god kollega som stöttar andra pedagoger på ett positivt sätt.

En uppmuntran och bekräftelse på god pedagogik

Hallsbergs kommun delar ut priset som en uppmuntran och bekräftelse på vikten av god pedagogik. Tanken är att priset ska ge inspiration och ett ökat fokus på pedagogens betydelse samt bidra till en ännu bättre utbildning för våra barn och elever. Pedagogiskt pris delades ut för sjätte året i rad.

Mer om pedagogiskt pris 2020

Hallsbergs kommun delar årligen ut pedagogiskt pris till en enskild pedagog, ett arbetslag eller en enhet som spelat en avgörande roll för barns utveckling och lärande i förskolan eller för hur elever lyckas i skolan.

Under perioden 14 april till 15 maj kunde den som bor eller arbetar i Hallsbergs kommun nominera till två kategorier, en för förskola och annan pedagogisk verksamhet och en för grundskola och fritidshem.

Stort grattis!