Artikeln publicerades 15 augusti 2019

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vinnarna av pedagogiskt pris 2019

Igår, den 14 augusti, delades året pedagogiska pris ut här i Hallsbergs kommun. Vinnarna det här året blev Christina Björsson Pettersson, förskollärare på förskolan Gläntan, och Sofia Florén, lärare på Sköllersta skola. Stort grattis!

Christina Björsson Pettersson och Sofia Florén med vinstcheckar och blombuketter

Bild: Från vänster Sofia Florén, lärare på Sköllersta skola och Christina Björsson Pettersson, förskollärare på förskolan Gläntan.

Christina Björsson Pettersson, förskollärare på förskolan Gläntan

Motiveringen till Pedagogiskt pris för förskola och annan pedagogisk verksamhet 2019 lyder:

"Med stor pedagogisk förmåga, lugna och vänliga sätt lyckas du fånga och möta alla barn i deras olika känslor. Med hjälp av din kommunikativa förmåga lyckas du få barnen att kommunicera och hitta varandra i lek och glädje. Det skapar en trygg miljö för barnen där varje barn växer i självkänsla och samspel.

Du är även en förebild för dina kollegor, då din arbetsglädje och uppmuntran bidrar till att andra pedagoger utvecklas i sin profession."

- Det känns jätteroligt och hedrande! Det är ju ett fantastiskt roligt och utmanade jobb, där vi alltid gör vårt bästa för att våra barn ska må så bra som möjligt och utvecklas. Och jag försöker alltid analysera mitt arbete och tillvägagångssätt för att kunna utvecklas ännu mer. Att få det här priset känns verkligen som ett kvitto på att jag är på rätt väg. Det känns verkligen fantastiskt roligt, säger Christina Björsson Pettersson.

Pedagogiskt pris till Sofia Florén, lärare på Sköllersta skola

Motiveringen till Pedagogiskt pris för grundskola och fritidshem 2019 lyder:

"Du är en ambitiös pedagog som kämpar för att varje enskild elev ska nå sina mål. Genom din noggranna planering och tydlighet skapar du en arbetsmiljö som gynnar såväl grupp som individ.

Du är en stor inspirationskälla för dina kollegor, då du visar att det finns många vägar man kan gå för att få resultat både som lärare och elev."

- Att få äran att vinna det pedagogiska priset känns väldigt bra. Det är roligt att allt mitt arbete med elever och kollegor uppmärksammats och att nu få möjlighet att utveckla mig ytterligare som pedagog genom detta pris. Jag ser fram emot det som komma skall, säger Sofia Florén.

En uppmuntran och bekräftelse på god pedagogik

Hallsbergs kommun delar ut priset som en uppmuntran och bekräftelse på vikten av god pedagogik. Tanken är att priset ska ge inspiration och ett ökat fokus på pedagogens betydelse samt bidra till en ännu bättre utbildning för våra barn och elever. Pedagogiskt pris delades ut för femte året i rad.

Mer om pedagogiskt pris 2019

Hallsbergs kommun delar årligen ut pedagogiskt pris till en enskild pedagog, ett arbetslag eller en enhet som spelat en avgörande roll för barns utveckling och lärande i förskolan eller för hur elever lyckas i skolan. Under perioden 15 april till 15 maj kunde den som bor eller arbetar i Hallsbergs kommun nominera till två kategorier, en för förskola och annan pedagogisk verksamhet och en för grundskola och fritidshem. Priset delades ut onsdagen den 14 augusti.