Artikeln publicerades 3 februari 2021

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vi är i full gång med att vaccinera våra äldre mot covid 19 - Alla boende på våra vård- och omsorgsboenden har nu fått sin andra dos

Nu har alla våra boende på kommunens vård- och omsorgsboenden blivit vaccinerade med dos två. Nu fortsätter arbetet med att vaccinera alla personer som är inskrivna i våra hemsjukvårdsområden, det vill säga alla som har en sjuksköterskeinsats.

Planeringen för vaccinationen mot covid-19 har fungerat väl. Regionen har levererat alla beställda doser som vi önskat hittills. Vaccinationerna har utförts delvis av våra egna sjuksköterskor, men vi har också fått ta hjälp av timanställda sjuksköterskor samt skolhälsovården

säger Marjut Alfalk, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Hallsbergs kommun.

Personalen har gjort ett strålande arbete och kämpar på i med- och motgång. Alla har verkligen gjort ett toppenarbete, varit flexibla och lyhörda för alla olika direktiv och arbetsuppgifter som ska utföras.

De har dessutom genomfört arbetet på ett föredömligt sätt. Jag är stolt och glad över allas prestation

säger Jaana Jansson, förvaltningschef på social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Vaccination av medarbetare inom vård- och omsorg

Just nu pågår också vaccinationerna av vår egen personal inom vård och omsorg. Vaccinationen görs på regionens vaccinationsmottagningar i Örebro län och ges alltså inte av vår egna sjukvårdspersonal.

Region Örebro län ansvarar för vaccinationen av personer med hemtjänst

Vaccinationerna av personer med hemtjänst ansvarar Region Örebro län för. Denna vaccinering har ännu inte påbörjats. Information om när och hur vaccinationen kommer att gå till kommer att kommuniceras av Region Örebro län. Det är alltså inte kommunen som kommer att hantera detta.

Mer information om vaccination mot covid-19 finns på 1177 Vårdguidens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.