Artikeln publicerades 21 oktober 2021

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Var med och fira Offentliga måltidens dag den 21 oktober

I Hallsbergs kommun strävar vi efter hållbar mat med gästen i fokus. Vi vill servera goda måltider som är hälsosamma och näringsriktiga. På Offentliga måltidens dag, den 21 oktober, vill vi ta tillfället i akt att lyfta fram alla våra fantastiska kök i kommunen!

Vi vill ge en stor eloge till våra otroligt duktiga kökschefer, kockar och måltidsbiträden som dagligen arbetar med ambitionen att ständigt utveckla verksamheten. Det är de som ser till att våra barn, unga och äldre får god och näringsriktig mat varje dag, säger Christian Björk som är tillförordnad kostchef i Hallsbergs kommun.

Den Offentliga måltidens dag firas på lite olika sätt runtom i Sverige och i vår kommun. Bland annat kommer personalen i det nyrenoverade köket på Knutens dagcentral att just denna dag göra ett par "specialare".

Knuten firar med hemlagade älgfärsbiffar och fruktsallad samt blomkålssoppa med pannkakor

Den 4 januari 2021 öppnade vi vårt nyrenoverade kök på Knutens dagcentral där vi producerar mat till äldreomsorgen (SÄBO) på Knuten och besökande pensionärer samt alla förskolor i centrala Hallsberg. Totalt cirka 500 portioner dagligen.

Vi passar nu på att skänka lite extra ljus till Knuten under denna dag och kommer att servera hemlagade älgfärsbiffar på svenskt kött, potatismos, kantarellsås och lingon. Det utlovas även en fruktsallad till Knutens gäster.

Till förskolan kommer personalen på Knuten att tillaga en klimatsmart blomkålssoppa med pannkaka och sylt, allt med 100 % ekologiska ingredienser.

Offentliga måltidens dag

Läs mer på mattanken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta måltidsenheten

Carita Prim, kostchef
Telefon: 0582-68 50 71
E-post: carita.prim@hallsberg.se