Artikeln publicerades 27 februari 2024

Välkommen att jobba som röstmottagare i Hallsbergs kommun

Nu söker vi dig som är intresserad av att arbeta som röstmottagare i EU-valet 2024.

Om allmänna val i Sverige

Valnämnden i Hallsbergs kommun ansvarar för genomförandet av de allmänna valen till riksdag, region- och kommunfullmäktige vart fjärde år och valet till Europaparlamentet vart femte år. Utöver detta ansvarar valnämnden för genomförandet av folkomröstningar och eventuella extra val.

Valnämndens uppgift är bland annat att bemanna Hallsbergs kommun vallokaler och förtidsröstningslokaler.

Uppdraget som röstmottagare i EU-valet 2024

Förtidsröstningen pågår från och med den 22 maj till och med den 9 juni. Lokaler för att rösta finns i samtliga tätorter i kommunen. I en röstningslokal är man minst 2 personer på plats. Uppdraget som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt bemötande. Du ska medverka till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. Andra språkkunskaper är meriterande.

I rollen som röstmottagare förutsätter vi att du:

  • har fyllt 18 år senast valdagen.
  • talar god svenska.
  • är stresstålig.
  • är serviceinriktad och noggrann.

Vänligen observera att om du erbjuds uppdraget som röstmottagare och tackar ja till att medverka så är det viktigt att du, om du får förhinder så snart som möjligt meddelar oss det. Din medverkan är viktig för oss och för genomförandet av valet.

Utbildning och ersättning

Alla röstmottagare genomgår en obligatorisk utbildning, såväl nya röstmottagare som de som arbetat i tidigare val. Som ersättning för arbetet som röstmottagare får du ett skattepliktigt arvode. Ersättningen är 160 kronor i timmen.

Ansök

Ansök via e-post om du är intresserad av att arbeta som röstmottagare.

Tack för visat intresse

Vi tackar alla som har anmält sitt intresse för att jobba som röstmottagare under EU-valet. Nu har vi fått in tillräckligt många anmälningar, och anmälan är stängd.

Mer information

Vill veta mer, så är du välkommen att höra av dig till valkansliet.
E-post: valnamnd@hallsberg.se
Telefon: 0582-68 51 15