Artikeln publicerades 1 april 2020

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ta chansen att studera till lärare samtidigt som du arbetar på en skola i kommunen!

Nu har du som vill bli lärare möjlighet att studera samtidigt som du arbetar och får lön. Hallsbergs kommun har tecknat ett avtal med Karlstads universitet för ett samarbete kring ett så kallat arbetsintegrerat grundlärarprogram. Skicka in din ansökan senast den 15 april 2020.

Kortfattat innebär detta att du läser utbildningen med inriktning mot grundskolan årskurs 4-6, samtidigt som du har en halvtidsanställning på en skola i kommunen med lön. Du ansöker via Karlstads universitet senast den 15 april 2020.

Vad är skillnaden på arbetsintegrerat grundlärarprogram och det vanliga grundlärarprogrammet?

Den arbetsintegrerade utbildningen innebär att du arbetar 50 procent på en skola, två och en halv dag per vecka. I övrigt läser du samma kurser som inom det vanliga grundlärarprogrammet, men på lite lägre studiefart. Detta gör att utbildningen omfattar 11 terminer istället för 8.

Du arbetar självständigt på samma villkor som om du vore anställd som vikarie. Utbildningen passar därför bäst för dig som

  • noggrant tänkt igenom ditt framtida yrkesval
  • har erfarenhet av att ha arbetat i skolan
  • vet att du trivs i rollen som lärare.

Annars rekommenderar vi att du väljer det vanliga grundlärarprogrammet, där du mer successivt kommer in i din framtida yrkesroll.

Mer information och ansökan

För start av studier till hösten, behöver du ansöka via Karlstads universitet senast den 15 april 2020.

Läs mer och ansök på Karlstads universitets hemsida Länk till annan webbplats.