Artikeln publicerades 4 december 2023

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Städarnas dag 4 december

Idag den 4 december är det städarnas dag

Vi passar därför på att säga ett stort tack till våra medarbetare på Lokalvårdsavdelningen i Hallsbergs kommun - ni gör verkligen ett strålande jobb varje dag!

Visste du att på Hallsbergs kommun arbetar vi med kemikaliefri städning i form av med Ultrarent vatten och ECA-vatten i den dagliga städningen. De få kemikalier vi använder är miljömärkta.

För att få fram Ultrarent vatten kopplas ett system till inkommande kallvatten. Vattnet avjoniseras och filtreras från dess naturliga salter och mineraler. Filtreringen sker direkt och ut kommer ett ultrarent vatten som söker, löser och absorberar smuts för att återställa sin normala balans.

ECA-vatten skapas genom ett elektrokemiskt rengörings- och saneringssystem. Där aktiveras endast vatten och salt som producerar en lösning som varken är giftig eller farlig för människor eller djur. Komponenterna är aktiverade genom elektrolys där en svag strömladdning är tillämpad genom en speciell elektrolyscell. Detta producerar hypoklorsyra, som är ett kraftfullt och säkert desinficeringsämne, samt natriumhypoklorit, ett effektivt rengöringsämne.

Städarnas dag
Städarnas dag
Städarnas dag