Artikeln publicerades 19 juni 2024

Snart öppnar årets sommarutställning på Bergöös: Karin Larsson - Låt handen synas

26 juni till 11 augusti visar vi en textilutställning som lyfter Karin Larssons roll som formgivare, klädskapare och hur hon formade sitt och Carl Larssons hem i Sundborn. Karin lät kreativiteten styra sitt skapande fullt ut, hon komponerade fritt och ibland hittade hon på egna stygn.

Det finns en berättelse om när en av kvinnorna i Sundborn som höll på att väva mattorna till familjen Larssons hem råkade väva fel. Karin svarade, ”-fortsätt du…handen ska synas”. En kommentar som visar Karins inställning till det textila hantverket och skapandet.

Karins skapande karaktäriserades av nyfikenhet, nytänkande och en öppenhet mot trender och influenser som hon anammade och utvecklade till sitt eget.

I utställningen visar vi Karins textila verk, men vi lyfter också Karin Larsson som formgivare och klädskapare. Karin Larsson var konstnären som gick sin egen väg och i sommarens utställning låter vi hennes hand synas.

Utställningen är produceras av Carl Larsson-gården och visades senast i USA på American Swedish Historical Museum i Philadelphia.

Du hittar mer om utställningen och praktisk informationpå visithallsberg.se.

Mer om Karin Larsson - Låt handen synas på visithallsberg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.