Artikeln publicerades 8 december 2021

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Resursgruppen - ny daglig verksamhet i Pålsboda

I oktober startade Resursgruppen som är en ny daglig verksamhet i Pålsboda. De håller till och hjälper Sköllergårdens vård- och omsorgsboende.

Den 10 oktober startade Resursgruppen som är en daglig verksamhet i Pålsboda. I dagsläget består arbetsgruppen av fyra medarbetare och en handledare.

De arbetar bland annat med att hjälpa Sköllergårdens vård- och omsorgsboende med att hämta tvätt och sopor, källsortering och att transportera matvagnar. Under arbetsdagen är målet också att få till 30 minuters fysisk aktivitet, bland annat finns tillgång till gym.

”Medarbetarna ska känna att det är roligt att gå till jobbet varje dag”

Jennie Johansson är handledare för den nya dagliga verksamheten Resursgruppen och arbetar med att planera och instruera hur medarbetarna i Resursgruppen ska arbeta.    

Det här är det roligaste jag har gjort. Arbetet handlar mycket om att se varje persons styrkor och anpassa arbetsuppgifter efter det. Det är så otroligt roligt när man lyckas hitta uppgifter som man ser stärker och lyfter medarbetarna. Målet är att de ska känna att det är roligt, meningsfullt och utvecklande att gå till jobbet varje dag, säger Jennie Johansson som är handledare för Resursgruppen.

Tidigare arbetade Jennie på Träffens dagliga verksamhet. En stor skillnad från den arbetsplatsen är att hon nu arbetar ensam som arbetsledare. Hon känner sig dock långt ifrån ensam då hon dels har sina medarbetare, men även personalen på Sköllergården vård- och omsorgsboende som är väldigt engagerade i Resursgruppen.  

Mer information om daglig verksamhet

Läs mer om daglig verksamhet och vilka arbetsgrupper som finns i kommunen

Mer information om Resursgruppen, kontakta:

Jennie Johansson, handledare för Resursgruppen
E-post: jennie.johansson@hallsberg.se
Telefon: 0582-68 64 20