Artikeln publicerades 17 juni 2019

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu kan vi erbjuda tillsyn via kamera inom hemtjänsten

Hallsbergs kommun kan nu erbjuda tillsyn via kamera nattetid, så kallad e-tillsyn, inom hemtjänsten. Insatsen innebär i korthet att vi istället för att göra ett fysiskt besök i din bostad kan titta till dig via en kamera som installeras i din bostad.

E-tillsyn passar den som har behov av tillsyn på natten, men som lätt blir störd eller känner otrygghet med besök i bostaden. Kameran är bara aktiv då tillsyn sker. Inga bilder på kameran sparas och inget ljud hörs eller spelas in.

- Att få ett tillsynsbesök utfört via kamera är ett kvalitetshöjande sätt att tillgodose behovet av den trygghet tillsyn ger, utan att bli störd av att någon öppnar och stänger dörren. Det kan också vara skönt att veta att någon tittar till mig, men ändå inte kommer in i lägenheten. Det här är verkligen ett sätt att utföra insatsen med stor hänsyn till den enskildes integritet, berättar Anette Söderström som är områdeschef för hemtjänsten i Hallsbergs kommun.

Ansök via biståndshandläggarna

Tillsyn via kamera är biståndsbaserat, vilket betyder att du måste ansöka och bli beviljad. Kontakta din biståndshandläggare för att ansöka.

Kontakta, biståndshandläggarna:
Telefon: 0582-68 50 00 eller skicka e-post till: bistand@hallsberg.se