Artikeln publicerades 8 september 2022

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Information om vildsvinsfällan i bostadsområdet Falla/Samsala i Hallsberg

I bostadsområdet Falla/Samsala strax utanför Hallsberg har det under en tid varit problem med vildsvin. I februari valde Hallsbergs kommun att placera ut en vildsvinsfälla i skogen intill bostadsområdet. Den 9 september kommer vi att gillra fällan.

Under en längre tid har boende i området Falla/Samsala haft problem med vildsvin. Vildsvinen rör sig omkring bostadsområdet, vilket bland annat minskar tryggheten för de boende. En av de åtgärder vi gjort i området är att sätta ut en vildsvinsfälla. Detta gjordes i februari 2022. Den 9 september kommer vi att gillra denna.

Vi har fått in rapporteringar om att vildsvinen har kommit tillbaka i större utsträckning så nu känner vi att vi behöver gillra vildsvinsfällan i hopp om att minska antalet vildsvin och öka tryggheten i området.

Intill fällan samt vid förlängningen av Korsbergsgatan finns det skyltar som varnar för jakt. Eftersom fällan är ett jaktredskap vill vi av säkerhetsskäl inte att någon går dit,

säger en av kommunjägarna.

Så här fungerar vildsvinsfällan

Fällan fungerar på så sätt att den lockar in vildsvinen i en bur. Med hjälp av en kamera skickas automatiskt ett meddelande till kommunjägaren att fällan fångat något. När man ser på kameran att rätt djur är inne stängs fällan via sms.

Kontakta drift- och serviceförvaltningen

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: drift.serviceforvaltningen@hallsberg.se

Telefonnumret går till kommunens kontaktcenter. De kopplar dig vidare till rätt person i kommunen som kan besvara dina frågor.