Artikeln publicerades 21 december 2020

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hallsbergs nya vård- och omsorgsboende har fått namnet Blomsterängen

I somras kunde kommunens invånare vara med och döpa Hallsbergs nya vård- och omsorgsboende. På social- och arbetsmarknadsnämndens senaste sammanträde beslutade man att boendet ska heta Blomsterängen.

Hela 52 unika namn skickades in av de 56 personer som tog chansen att sätta sin prägel på Hallsberg. Nästan alla namn hade anknytning till platsen och naturen.

Social- och arbetsmarknadsnämnden hade alltså ett stort arbete framför sig när det var dags att utse en vinnare under nämndsammanträdet den 16 december.

Veronica Wallgren (s) är ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden. Hon berättar varför nämnden valde namnet Blomsterängen:

- Blomsterängen är ett namn som passar in i området. Det relaterar till Kullängen och Långängen men har samtidigt sin särprägel.

Veronica är glad och förvånad över att så många skickade in förslag.

- Vi vill rikta ett stort tack till Susanne som skickade in det vinnande namnet. Vi tackar så klart även alla andra som var med och lämnade förslag. Det är roligt att så många tog sig tid att bidra. Vi trodde aldrig att gensvaret skulle bli så stort och vi är mycket glada, säger hon.

Blomsterängen kommer att öppna under våren 2022 och byggs just nu vid Kullängsområdet, nära vårdcentralen i Hallsberg.

I byggnaden kommer det finnas 128 lägenheter. Varje lägenhet blir 32 kvadratmeter stor. Byggnaden är ritad av arkitektbyrån Marge Arkitekter. Inriktningen har varit att skapa en varm och trygg plats. Boendet ska kännas hemtrevligt och det ska vara enkelt att umgås med andra, både inne och ute.

Byggnaden kommer att ägas av Länsgården Fastigheter AB. Hallsbergs kommun blir hyresgäst.

Tegelbyggnad i två plan med en äng med betande får i förgrunden. Arkitektskiss.