Artikeln publicerades 19 november 2021

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Föreläsning med Dermot Clemenger den 25 november, i Laxå och digitalt

På Orange Day den 25 november ges en föreläsning om att lyckas, helt utan förutsättningar. Emot alla odds.

Välkomna på en föreläsning av betydelse. Tillsammans kan vi motverka alla former av våld och förtryck i skolan, i hemmet och i samhället. Det börjar med dig!

På scenen: Dermot Clemenger (känd från TV4:s Let’s Dance). Musik - Daniel “Dagge” Hagelin.

Tid och plats

25 november klockan 18.00 till cirka 20.30.

Se föreläsningen digitalt

Se föreläsningen digitalt på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se föreläsningen på Bergfästet, Röforsvägen 22 i Laxå

Anmäl dig till föreläsningen genom att skicka e-post till sanna.soderstrom@laxa.se eller skicka sms till 070-640 72 22

Föreläsningen är kostnadsfri och kaffe i pausen ingår men stötta gärna insamlingen till UN-Women. Mer information om detta ges på plats.

Mer om föreläsningen

Under föreläsningen berättar Dermot om sin uppväxt på Irland. Familjen bodde i ett fattigt arbetsklassområde i Dublin. Det var fotboll och Rugby som gällde. En kille som ville dansa Cha Cha var ett slags freak. Mobbning och trakasserier var en del av vardagen under alla skolår. Men det är dessa år som har format Dermot och givit honom den mentala styrkan och vilja att lyckas hela vägen.

En föreställning om förtryck och kränkningar. Men även om hopp och tro. Om att tillslut få leva sin dröm, skapa ett annat liv och lyckas med en framgångsrik karriär. Att följa sitt hjärta och få göra det man älskar.

Det här är Orange Day

25 november – Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FNs generalförsamling år 1999. Orange Day-kampanjen startades år 2008 av FNs dåvarande generalsekreterare som utnämnde den 25:e varje månad till Orange Day.

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att manifestera och uppmärksamma våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. 1 av 3 kvinnor utsätts för våld under sin livstid. Ta ställning mot våldet!

Föreläsningen arrangeras av

Laxå kommun, Askersunds kommun, Sydnärkes folkhälsoteam, Studiefrämjandet, Öystein´s Götteri, Rotary Laxå och Laxå bio.