Artikeln publicerades 14 april 2022

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Får vi lov att presentera: Ulf Brandt!

Nu fortsätter vi med att ni får lära känna oss som arbetar på Hallsbergs kommun. Denna gång får ni "träffa" Ulf Brandt som är samordnare på tekniska avdelningen gata/park.

Ulf arbetar i Hallsbergs kommun som samordnare på tekniska avdelningen gata/park inom drift- och serviceförvaltningen. Han är stationerad i kommunaltekniska huset i Hallsberg, även kallat KTH, vilket många tycker är ett lite roligt namn. =)

Byggnaden ligger på Tegelvägen 2 i norra delen av Hallsberg. Där arbetar, förutom Ulf, kommunalarbetare från gata/park, VA-drift, reparatörer av olika slag och lokalvårdare. Men även en del administrativ personal som exempelvis ingenjörer.

Ulf Brandt i verkstaden i kommunaltekniska huset i hallsberg

Bild: Ulf Brandt i verkstaden i kommunaltekniska huset.

Säsonganpassade arbetsuppgifter

Ulfs främsta arbetsuppgifter som samordnare är säsongsanpassade. Det kan till exempel handla om att sköta sandupptagning nu under våren, klippa gräs på sommaren, lövblåsning på hösten och skogsarbeten under vintern.

Även städning av gator och parkområden och diverse andra uppgifter som kommer med högtider och annat sköter Ulf och hans kollegor, till exempel påskbjörken. Alla arbetsuppgifter samordnar han med sin personalstyrka.

Jag har breda och ganska fria arbetsuppgifter. Ingen dag är den andra lik , vilket jag uppskattar, berättar Ulf.

Påskpyntning av påskbjörken som ska upp i rondellen i Hallsberg

Bild: Pyntning av påskbjörken som står i en av Hallsbergs rondeller.

Ulf har arbetat som samordnare för gata/park i snart 7 år. Men anställd av kommunen har han varit sedan år 1999. Då som kommunalarbetare.

Ulf berättar att han tidigare i livet arbetade med skogsarbete och att skogen fortfarande är en av hans favoritplatser att arbeta på. När han sökte efter nytt jobb, nu snart 23 år sedan, ville han hitta ett alternativ som speglade det område han är expert på.

Jag trivs bäst i skogen, det är en frihetskänsla att vara där. Om jag skulle välja ett par favoritplatser att arbeta i inom kommunen skulle jag välja skogen i korsbergsspåret i Långängen eller naturreservatet i Stocksätter. Framförallt tycker jag om skogen i Långängen. Det är så fint med kuperad mark, bäckraviner och barrskog, berättar Ulf.

I arbetet stöter Ulf på många invånare, vilket han tycker är värdefullt. Varför inte säga hej nästa gång du ser honom eller hans kollegor när de är i färd med någon av de många arbetsuppgifter de dagligen arbetar med!