Artikeln publicerades 31 mars 2022

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Får vi lov att presentera: kommunvägledarna!

Nu fortsätter vi med att ni får lära känna oss som arbetar på Hallsbergs kommun lite bättre. Denna gång får ni "träffa" våra medarbetare i kontaktcenter i kommunhuset i Hallsberg.

Kontaktcenter, kommunhusets ansikte utåt. De som arbetar i kontaktcenter heter Ann-Kristin (Anki) Järnberg, Helene Björlin, Ann‑Charlotte Svärd och Izabelle Svanström (föräldraledig). De titulerar sig som kommunvägledare och det är någon av dem du träffar när du ringer till växeln eller kommunhuset i Hallsberg. De har arbetat på kommunen i 6, 3, respektive 12 år.

Medarbetarna i kontaktcenter i Hallsbergs kommunhus

Bild: Från vänster Ann-Charlotte Svärd, Anki Järnberg och Helene Björlin.

När man arbetar som kommunvägledare hör man till kommunstyrelseförvaltningen. Den främsta arbetsuppgiften som kommunvägledare är att svara i telefon, ta emot besök samt ge alla kommuninvånare bra service.

Utöver detta arbetar de även med att bland annat arbeta fram rutiner, hjälpa kollegor i kommunen med abonnemang till telefoner och surfplattor, vara kontaktpersoner till de olika förvaltningarna samt utveckla kontaktcenter.

Vi är de första ni får prata med om ni ringer till kommunens växel eller besöker kommunhuset i Hallsberg, säger Helene Björlin. Vårt jobb är att vägleda och ge den bästa servicen.

Det kan vara allt från att se till att ni får kontakt med rätt person, hjälpa till med att fylla i eller skriva ut blanketter eller att vara vittnen vid borgerlig vigsel. Vi ansvarar även för våra interna konferenslokaler och vår fina reception. Det ska vara välkomnade att komma till oss!

Medarbetarna på kontaktcenter i Hallsbergs kommunhus

Bild: Kommunvägledarna arbetar i kommunhusets kontaktcenter.

Det roligaste med att arbeta som kommunvägledare tycker de är att få möjligheten att möta alla människor. De gläds åt att kunna hjälpa till och svara på de frågor som du som invånare har när du kontaktar oss i olika ärenden.

Vi möter många trevliga människor. Det ger en kick att veta att man hjälpt till och gjort någon glad, säger Anki Järnberg.

Kontaktcenter är ett gäng som gillar att vara kreativa och prova nya saker. Helene har till exempel tillverkat de fina blommorna som hänger när man kommer in i kontaktcenter som ni ser på den sista bilden i nyheten.

På fredagsfikat har de smakprov på olika glass-sorter och betygsätter dem (de betalar detta ur egen ficka). De smaskigaste smakerna behåller vi för oss själva, vi har trots allt tystnadsplikt, säger de och skrattar.

Medarbetarna i kontaktcenter i Hallsbergs kommunhus

Bild: Ann-Charlotte, Anki och Helene står i hallen vid dekorationerna som Helene har gjort.