Artikeln publicerades 16 mars 2022

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Faridah - en av många uppskattade medarbetare inom kommunen

Under våren kommer vi att presentera några av våra kära medarbetare här på kommunen för att ni ska lära känna oss lite mer. Vi börjar med en av våra medarbetare som har arbetat inom kommunen sedan 2001 - Faridah Lovrencic.

Ni har säkert hört talas om Faridah sedan tidigare. Hon har nämligen arbetat inom Hallsbergs kommun sedan 2001, och har arbetat på några olika arbetsplatser runt om i kommunen som till exempel ungdomsgården C2 och arbetsmarknads- och integrationsenheten (AME).

Arbetsuppgifterna skiljer sig dock lite från det hon gör idag, nämligen operativ handläggare på individ- och familjeomsorgen. Det som kommer igen i hennes olika yrkesroller i kommunen är att allt handlar om att hjälpa andra människor.

Ni ska få höra lite om Faridah och hennes år här i kommunen.

Det började 2001

Faridah började sin karriär här i kommunen år 2001 nere på Kullängen som timvikarie. 2004 sökte hon sig vidare till Slussen, som var en enhet där man arbetade med barn och ungdomar som av olika anledningar inte ville/kunde vistas i skolan på heltid.

På kvällarna var hon på ungdomsgården C2 som hon startade för att ungdomar skulle ha en meningsfull aktivitet att göra på kvällarna. C2 blev snabbt välbesökt.

Tillsammans med ungdomarna skapade Faridah roliga aktiviteter som till exempel såpabandy eller åkte på olika utflykter. På eftermiddagarna när C2 stod tomt bjöd Faridah istället in pensionärer som fick komma och spela biljard.

Faridah berättar att hon älskar att anordna aktiviteter för att få folk att trivas i kommunen. År 2005 startade hon tillsammans med en kollega upp sommarkollot i Motorp som genast blev en succé.

Barn som badar

År 2012 blev Faridah tillfrågad att börja arbeta på arbetsmarknads- och integrationsenheten (AME) och tackade gladeligen ja. Där stannade hon till 2021, och arbetade både som konsulent och arbetsledare.

Hon gjorde allt från att klippa gräs, måla, städa, flytta möbler, köra sopor rusta kvarnar, driva caféer, röja sly och klä kommunens midsommarstång tillsammans med sommarjobbare.

Faridah sätter upp en midsommarstång

Idag arbetar Faridah på Individ- och familjeomsorgsavdelningen

Nu har Faridah precis börjat på individ- och familjeomsorgen som operativ handläggare. Där får hon fortsätta med sin favoritsysselsättning att hjälpa till där hon behövs.

Faridahs motto är att det alltid finns saker att göra, och om man utför dom med ett leende så går det mesta som en dans!

Porträtt på Faridah