Artikeln publicerades 2 februari 2022

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Elevrådet på Stocksätterskolan har haft besök av Lilla aktuellt

Stocksätterskolan hade den 19 januari besök av inga mindre än Lilla Aktuellt från SVT. Detta på grund av att skolan har hittat på ett roligt sätt att covid-anpassa sitt elevråd. Denna vecka sänds avsnittet på SVT.

Under november och december 2021 blev elevråden inställda på grund av covid-19. Nu testar de att ha elevråden på ett annorlunda vis i januari och februari.

Eleverna har tänkt till och gjort så att endast elevrådsrepresentanterna från årskurs 6 har varit närvarande vid elevrådet. Alla andra klasser har spelat in sina frågor till dem i en film. Årskurs 6 har sedan besvarat frågorna i ett samlat filmklipp och protokoll som de sedan publicerat på sin elevrådsblogg.

Se Stocksätterskolans elevrådsblogg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla aktuellt

Lilla aktuellt var närvarande vid det senast mötet och filmade hela processen. Ni kan se bakom kulisserna på Stocksätters blogg, i inlägget Elevråd 19 januari 2022 då Lilla Aktuellt var med Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Annars sänds hela avsnittet på Lilla aktuellt på SVT:

  • Lilla Aktuellt på onsdag den 2 februari klockan 19.15. Detta inslag är lite längre och handlar om elevrådet.
  • Lilla Aktuellt skola på fredag den 4 februari klockan 10.00. Detta inslag är ett lite kortare inslag från elevrådet då 6a är veckans klass.