Artikeln publicerades 1 november 2021

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Det är smart att bo nära alla

Kampanjen Smart move Hallsberg

Just nu pågår en digital rekryteringskampanj, med hjälp av Business Region Örebro, för att attrahera och locka människor till att arbeta och bo i Hallsberg.

Varannan stockholmare överväger att flytta till en annan stad. Vi förstår det. Här på den grönare sidan finns det spännande jobb, billigare boende och massor av tid över till allt annat. Typ livet. Låt oss berätta mer om Hallsberg.

Nu söks det ingenjörer, chefer, projektledare, logistiker och massor av monteringspersonal på Volvo Construction Equipment, SVAB, Arho och Ahlsell, kopplat till Örebroregionens talangportal Smart Move. Och inom vårdomsorgen på Hallsbergs kommun söks det sjuksköterskor och andra viktiga tjänster.

Smart Move vill vi förändra målgruppens kännedom, kunskap och associationer med Örebroregionen och givetvis är det långsiktiga målet att få fler människor att flytta hit. Vi vet att man människor inte bara väljer en arbetsgivare, man väljer en plats med tillhörande livsstil.

Därför är det av vikt att kommunen och näringslivet går ihop för att sälja platsens livsstilerbjudande tillsammans, vilket vi gjort här i Hallsbergskampanjen, säger Jenny Johansson projektledare för Smart Move.

Vi positionerar oss än mer som en attraktiv ort att leva, bo och verka i, vilket är viktigt nu när vi har en stark tillväxt, säger Magnus Larsson, näringslivschef i Hallsbergs kommun.

Hitta till sajten och tipsa dina vänner

Det är smart att bo där andra smarta bor - Smart Move (thesmartmove.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Smart Move

Smart Move är vårt samlade arbete för att attrahera och behålla kompetens i Örebroregionen. Initiativet drivs av Business Region Örebro, där Hallsbergs kommun är en part, och Örebrokompaniet i nära samarbete med Handelskammaren i Mälardalen samt Örebro universitetet.

Kontakta näringslivschefen

Magnus Larsson
Telefon: 0582-68 50 50
E-post: magnus.b.larsson@hallsberg.se