Artikeln publicerades 23 december 2020

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets stipendiater i Hallsbergs kommun är nu korade

Nu är årets stipendiater i Hallsbergs kommun korade - Årets Eldsjäl - Meta Fagerström, Årets kulturprofil - Tobias Karlsson, Årets Idrottsutövare - Ronja Carlestav och Årets miljöprofil - Pålsboda Bioenergi AB.

Siw Lunander, ordförande i bildningsnämnden, Magnus Andersson, kommunstyrelsens ordförande och Jenny Andersson, nämndsekreterare på bildningsförvaltningen, har nu delat ut stipendium och blommor till årets stipendiater i Hallsbergs kommun.

Årets stipendiater

Årets Eldsjäl – Meta Fagerström.

Motivering: Årets eldsjäl Meta Fagerström leder kören Blended Voices som har sitt säte i Tingsgården, Sköllersta. Kören startades för att de som aldrig känt endorfinkicken av musiken skulle få den. Meta är en körledare med en aldrig sinande entusiasm.

Kören är öppen för alla, oavsett musikalisk erfarenhet, och Meta lyckas verkligen locka fram det bästa i alla deltagare. Personer som aldrig tidigare stått på en scen kan, med Metas stöd och uppmuntran, växa till fantastiska aktörer som både sjunger och agerar i körens årliga show.

Meta har även tagit initiativ till annan musikverksamhet i Tingsgården, genom att skapa ett musikrum där traktens ungdomar kan få spela i band.

Meta Fagerström är professionell saxofonist och dansbandsmusiker som är verksam i hela Sverige. Hon arbetar aktivt för att öka jämställdheten inom musikbranschen. Med sin positiva attityd, sitt fina och ödmjuka sätt, sitt stora engagemang och sin enorma drivkraft är Meta väl värd detta pris från Hallsbergs kommun.

Årets Eldsjäl

Årets kulturprofil – Tobias Karlsson.

Motivering: Årets kulturprofil Tobias Karlsson har dansat sedan han var 8 år, han började att dansa på Lenas dansstudio i Hallsberg. Nu är han en erkänd och berömd dansare på nationell nivå och verkat som professionell dansare och koreograf i främst tiodans sedan 1999.

Han har deltagit i flera säsonger av TV 4s dansprogram Let's Dance och vann den tredje säsongen tillsammans med Tina Nordström

Han är författare till boken Ingen dans på rosor, där han bland annat berättat om den mobbning han fick utstå i skolan för att han höll på med dans. Tobias Karlsson har också sin egen dansikal ” En dans på rosor”. Tobias har såväl i sin bok som i andra sammanhang gett god renommé till Hallsbergs kommun.

Med sin positiva attityd, sitt stora engagemang och med sin enorma drivkraft är Tobias väl värd detta pris från Hallsbergs kommun.

Årets Kulturprofil

Årets Idrottsutövare – Ronja Carlestav.

Motivering: Ronja är en mycket målmedveten och sympatisk tjej. Hon började dansa när hon var 4,5 år gammal vid Lenas dansstudio i Hallsberg. Hon har testat flera olika dansstilar men det hon satsat mest på är discodans, där hon började tävla 2012. Hon har också tävlat i disco, hiphop och slow.

År 2017 gick hon upp i högsta klassen i Sverige i disco, och har sedan dess blivit uttagen att representera Sverige på internationella tävlingar som EM och VM. Hon har blivit Nordisk mästarinna i juniorklass 2018 och Svensk mästarinna i vuxenklass 2019

Ronja har alltid ett leende på läpparna och en väldigt rar personlighet. Ronja förtjänar detta stipendium för att hon är en stor inspiration för unga tjejer och killar världen över. Hennes otroliga dansglädje och hårda arbete har verkligen gett utdelning och det smittar av sig på alla hon inspirerar.

Ronja är väl värd detta stipendium och hon är en mycket god representant såväl nationellt som internationellt för både Hallsbergs kommun och sin idrott, dans.

Årets idrottsprofil

Årets miljöprofil - Pålsboda Bioenergi AB

Motivering: Ett av Hallsbergs kommuns mest påtagliga bidrag till ett hållbart framtida samhälle är utan tvekan tillkomsten av Pålsboda Bioenergi AB:s värmeverk.

Anläggningen medför att allt från villor, hyreshus, butiker, kommunala verksamheter och stora industribyggnader har kunnat sluta bränna olja för att få värme. Nu värms byggnaderna istället av biomassa, en hållbar energiform som består huvudsakligen av restprodukter från skogen.

Användningen av biomassa ligger helt i linje med den samhällsutveckling vi strävar mot. Pålsboda Bioenergi AB bidrar på ett konkret och påtagligt sätt till FN:s mål om att begränsa temperaturstigningen på vår planet.

Det är ett initiativ som fungerar väl och visar vägen mot det fossilfria samhälle vi alla tillsammans måste hjälpas åt för att nå. Därför är Pålsboda Bioenergi AB väl värda utnämnandet och detta pris från Hallsbergs kommun.

Stort grattis till alla stipendiater!