Artikeln publicerades 17 december 2019

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets stipendiater i Hallsbergs kommun är nu korade

Nu är årets stipendiater i Hallsbergs kommun korade. Stipendierna delades ut på kommunfullmäktiges sista sammanträde för året som hölls på måndagskvällen den 16 december på Åsens dagcentral.

Årets stipendiater i Hallsbergs kommun

Bild: Till vänster på bilden ser ni Curt Fröberg, i mitten Maude Larsson och längs till höger Benjamin Lundqvist.

Årets stipendiater

Årets miljöprofil – Benjamin Lundqvist

Motivering: Årets miljöprofil är en drivande och handlingskraftig person som under många år bidragit till den lokala utvecklingen både i och omkring Viby.

Vi vet alla att ett dygn består av 24 timmar, men årets stipendiat Benjamin verkar ha många fler än oss andra.

Med glädje tar han sig an projekt ihop med andra lokala entusiaster. Målet är alltid att göra något till glädje för andra, samtidigt som det bidrar till en levande och mångsidig kulturmiljö.

Benjamin är känd för att gå från idé till handling. En av hans idéer var en vandringsled längs Vibysjöns västra strand som stod färdig 2014. Denna idé har nu uppgraderats med ett mål om en vandringsled runt hela Vibysjön.

Från Hallsbergs kommun önskar vi honom lycka till!

Benjamin är väl värd detta stipendium och han är en mycket god miljöambassadör för Hallsbergs kommun.

Årets Eldsjäl – Maude Larsson

Motivering: Årets eldsjäl är verksam i och har med stor entusiasm och osjälviskhet stöttat många av de aktiva orienterarna i OK Tisaren.

Maude har med sitt engagemang och sitt positiva och medryckande sätt fått många andra att tillsammans med henne engagera sig och bidra vid evenemang, som både vänder sig till barn, ungdomar och vuxna.

Med sin positiva attityd, sitt fina och ödmjuka sätt, sitt stora engagemang och sin enorma drivkraft är Maude väl värd detta pris från Hallsbergs kommun.

Årets kulturstipendiat – Curt Fröberg

Motivering: Årets kulturprofil har medverkat till att sprida kunskap om ett av Hallsbergs mest värdefulla kulturhus, Bergööhuset.

Curt ser till att kommunens invånare får tillgång till ett uppdaterat material om Karin Bergöö Larsson. Curt leder studiecirklar och har föreläsningar och guidningar i Bergöövåningen.

Han tar emot Hallsbergs kommuns skolelever och berättar med inlevelse om hur Hallsberg såg ut på Carl och Karin Larsson tid utifrån den praktfulla våningen med de unika målningar som finns i Bergööhuset.

Med sin positiva attityd, sitt stora engagemang och med sin enorma drivkraft är Curt väl värd detta pris från Hallsbergs kommun.

Årets Idrottsutövare – Caroline Käck

Motivering: Caroline är en lovande och talangfull bågskytt i Hallsbergs bågskytteklubb. Caroline har skjutit pilbåge i sex år och hon har haft en snabb utveckling inom sporten. Caroline är en ambitiös och social person.

År 2019 har varit ett händelserikt och bra år för Caroline. Under året har Caroline varit med i Juniorlandslaget i fält och blev under sommaren också uttagen till Junior VM i Slovenien. Caroline lyckades med att bli världsmästare i lag och i individuellt placerade hon sig som 8:a.

Under de sex år som Caroline varit aktiv har hon tagit flera medaljer av hög valör.

Carolines medvetna satsning har gjort att hon som förebild har visat andra ungdomar att man kan om man verkligen vill.

Från Hallsbergs kommun önskar vi henne lycka till!

Caroline är väl värd detta stipendium och hon är en mycket god representant för både Hallsbergs kommun och för sporten bågskytte.

Stort grattis till alla stipendiater!

Läs mer om stipendier i Hallsbergs kommun

Kontakt för mer information

Kontakta kulturavdelningen

Sara Rothstrand, kultursekreterare
Telefon: 0582-68 53 35
E-post: sara.rothstrand@hallsberg.se