Namnförslag - Vad ska vårt nya vård- och omsorgsboende heta?

Vid årsskiftet 2021/2022 öppnar vi ett nytt vård- och omsorgsboende vid Kullängsområdet i Hallsberg. Nu behöver vi din hjälp med att namnge boendet! Du kan lämna namnförslag fram till den 13 september. Välkommen att lämna ditt förslag!

Efter den 13 september går vi igenom alla förslag som kommit in från både allmänheten och den kommunala förvaltningen. När namnet för boendet är klart kommer det att redovisas på kommunens facebook-sida.

Om det nya boendet

Den 23 september 2019 beslutade kommunfullmäktige i Hallsbergs kommun att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende intill vårdcentralen och Kullängen i Hallsberg. Byggnationen påbörjades i oktober och beräknas vara klart årsskiftet 2021/2022.

- Det är med glädje som kommunfullmäktige har fattat det här stora och viktiga beslutet för framtiden. Vi kommer kunna erbjuda våra äldre ett boende med modern och bra standard i en trivsam och funktionell miljö, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Andersson.

Nytt vård- och omsorgsboende

Det är arkitektbyrån Marge Arkitekter som har ritat huset. Det kommer bli sammanlagt 128 lägenheter, där varje lägenhet kommer vara 32 kvadratmeter. Inriktningen har varit att skapa en varm och trygg plats för våra boende. Det ska kännas hemtrevligt, och det ska vara enkelt att komma ut och umgås med andra såväl inne som ute.

Det nya huset kommer att ägas av Länsgården Fastigheter AB med Hallsbergs kommun som hyresgäst.

Varför bygga nytt?

Vi måste satsa och ge våra äldre bra boende och god omvårdnad. Likväl måste vi ta ansvar för våra medarbetare och satsa på deras arbetsmiljö.

- Jag ser fram emot att följa utvecklingen hur vi tillsammans skapar ett vård- och omsorgsboende med en verksamhet som svarar upp mot våra boendes och medarbetares önskemål, säger socialnämndens ordförande Veronica Wallgren.

Fälten som är markerade med röd stjärna måste fyllas i.

Det går tyvärr inte att skicka in namnförslag längre, då sista datumet att skicka in var den 13 september 2020.

För att kunna hantera ditt ärende kommer den ansvariga nämnden behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen.

Så behandlar vi dina personuppgifter.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.