Artikeln publicerades 23 juni 2021

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hallsbergs kommun satsar på ungdomsjobb i sommar

För att förbättra unga personers inträde på arbetsmarknaden och öka det politiska engagemanget har Arbetsmarknads- och integrationsenheten i Hallsbergs kommun gjort en satsning där arbete kombineras med medborgardialog och folkinitiativ. Med hjälp av regeringens satsning på ungdomsjobb har Hallsbergs kommun kunnat tänka nytt och kreativt kring sommarjobb och anställt sex sommarjobbare mellan juni och augusti.

Sex ungdomar kommer, mellan juni och augusti, arbeta inom tre extrainsatta tjänster som samhällsinformatörer, kommunutvecklare och kommunikatörer. Bland annat har kommunens glasskiosk på folkets hus-tomten i centrala Hallsberg gjorts om till informationscentral där samhällsinformatörerna kommer att jobba.

Där kommer besökarna få ta del av information om kommunens kulturella verksamheter, demokrativeckan, information och vägbeskrivning gällande demokratirundan i Hallsberg samt information om planerade evenemang inom länet. Det kommer också finnas en rithörna dit barnfamiljer är välkomna. Informationscentralen kommer att vara öppen vardagar klockan 11.40 - 16.00 under veckorna 25-33.

Kommunutvecklarens uppgift är att se hur kommunen kan få en starkare miljöprofil genom att det blir mer blomsterarrangemang för att gynna pollineringen. Och kommunikatörerna kommer att vara ute och ta bilder på landmärken, grönytor, parker, k-märkta byggnader med mera i syfte att kommunicera ut till våra invånare om vad som finnas att upptäcka i kommunen.

Framtiden kan kännas långt bort men början är just nu. Med hjälp av värdeorden glädje, driv och öppenhet vill vi bidra med en tydligare väg framåt

säger Eldin Memic, arbetskonsulent på arbetsmarknads- och integrationsenheten.

Läs mer om satsningen på ungdomsjobb

Mer information

Om du vill veta mer om projektet, kontakta Eldin Memic som är arbetskonsulent på arbetsmarknads- och integrationsenheten.
Telefon: 0582-68 56 11
E-post: eldin.memic@hallsberg.se