Artikeln publicerades 10 oktober 2019

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hallsbergs kommun storsatsar på elbilar

Hallsbergs kommun gör en storsatsning på elbilar och uppför tio nya laddplatser på allmänna platser i kommunen.

De sammanlagt fem laddstolparna har placerats ut på flera publika platser i kommunen. Alla stolpar har dubbla uttag, vilket ger tio nya laddplatser. Fyra av laddstolparna finns i Hallsbergs tätort.

Två står på långtidsparkeringen norr om Resecentrum, en finns utanför Alléhallen och en ersätter den gamla laddstolpen på Södra Allén. En laddstolpe är placerad i Pålsboda, vid Pålsboda torg.

- Vi gör satsningen för att det ska vara enkelt att ladda. Man ska känna att det går att köra på elbil eller hybridbil redan idag, säger Conny Larsson, ordförande i Drift- och servicenämnden.

Du startar och betalar din laddplats via företaget Bee. Du kan välja att ladda med laddkort eller abonnemang. Laddeffekten är upp till 22 kilowatt per uttag.

Satsningen är delfinansierad av Naturvårdsverkets program Klimatklivet. Naturvårdsverket satsar på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Det huvudsakliga syftet med satsningen Klimatklivet är att minska utsläppen som påverkar klimatet. Sverige har en målsättning att ha en fossilfri fordonsflotta 2030.

För mer information, kontakta:

Hadil Asaad, planeringsingenjör
Telefon: 0582-68 51 53
E-post: hadil.asaad@hallsberg.se