Artikeln publicerades 1 oktober 2019

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Snart påbörjas byggnationen av ett nytt vård- och omsorgsboende i Hallsberg

Den 23 september beslutade kommunfullmäktige i Hallsbergs kommun att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende. Byggnationen påbörjas i oktober intill vårdcentralen och nuvarande vård- och omsorgsboendet Kullängen och beräknas vara klart årsskiftet 2021/2022.

- Det är med glädje som kommunfullmäktige har fattat det här stora och viktiga beslutet för framtiden. Vi kommer kunna erbjuda våra äldre ett boende med modern och bra standard i en trivsam och funktionell miljö, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Andersson.

Om det nya boendet

Det är arkitektbyrån Marge Arkitekter som har ritat huset. Det kommer bli sammanlagt 128 lägenheter, där varje lägenhet kommer vara 32 kvadratmeter. Inriktningen har varit att skapa en varm och trygg plats för våra boende. Det ska kännas hemtrevligt, och det ska vara enkelt att komma ut och umgås med andra såväl inne som ute.

Det nya huset kommer att ägas av Länsgården Fastigheter AB med Hallsbergs kommun som hyresgäst.

Varför bygga nytt?

Vi måste satsa och ge våra äldre bra boende och god omvårdnad. Likväl måste vi ta ansvar för våra medarbetare och satsa på deras arbetsmiljö.

- Jag ser fram emot att följa utvecklingen hur vi tillsammans skapar ett vård- och omsorgsboende med en verksamhet som svarar upp mot våra boendes och medarbetares önskemål, säger socialnämndens ordförande Veronica Wallgren.

För mer information, kontakta:

Magnus Andersson, kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0 70-216 27 29
E-post: magnus.andersson@hallsberg.se

Veronica Wallgren, socialnämndens ordförande
Telefon: 076-118 64 94
E-post: veronica.wallgren@hallsberg.se