Artikeln publicerades 20 december 2022

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Stipendiaterna för 2022 är utsedda

Hallsbergs kommun delar årligen ut fyra stipendier. Årets stipendiater prisades på kommunfullmäktiges möte den 19 december.

Årets stipendiater står med checkar, blommor och diplom och ler.

Från vänster: Steve Hägglund, Per Karlsson Linderum, Magnus Lundqvist och Felix Lindberg.

De som fått stipendier år 2022 är

  • Magnus Lundqvist - Årets eldsjäl
  • Steve Hägglund - Årets kulturstipendiat 
  • Felix Lindberg - Årets idrottsutövare
  • Per Karlsson Linderum - Årets miljöprofil.

Årets eldsjäl

Årets eldsjäl är Magnus Lundqvist, med motiveringen:

Magnus prisas för sina insatser som ledare för HK Järnvägen. Han ställer alltid upp och leder ett riktigt bra flicklag, flickor F16. Han är med i föreningens styrelse och hjälper till att organisera samarbeten och event mellan olika klubbar.

Han uppmuntrar ungdomarna att genom ideellt arbete fylla lagkassorna så att de kan åka på läger utan kostnad. Han lägger cirka 5 dagar i veckan på handbollen för att ungdomarna ska tycka det är kul och känna sig motiverade.

Med sin positiva attityd, sitt fina och ödmjuka sätt, sitt stora engagemang och sin enorma drivkraft är Magnus väl värd detta stipendium från Hallsbergs kommun.

Stipendiet delas ut av Bildningsnämnden i Hallsbergs kommun.

Årets kulturstipendiat

Årets kulturstipendiat är Steve Hägglund, med motiveringen:

Steve har arbetat med byggnadsvård i många år. Redan 1995 startade han Byggnadsvårdscentrum i Hasselfors och 2005 flyttade han till sina nuvarande lokaler på gamla anrika Berga gård vid Sockenkyrkan i Hallsberg.

På Berga gård driver Steve sitt företag Klassisk Byggnadsvård, ett företag som är helt i takt med tiden vad gäller hållbarhet och återvinning. Här saluförs gamla inredningsdetaljer allt från små beslag till verandor, spegeldörrar, bakugnsluckor, kakelugnar med mera

Steve tycker att det är viktigt att berätta och föra vidare de gamla hantverks-
metoderna. Idag är många intresserade av att återanvända gamla saker och att bryta slit- och slängmentaliteten och den insikten ska vi ta vara på.

Med sin positiva attityd, sitt stora engagemang och med sin enorma drivkraft är väl värd detta stipendium från Hallsbergs kommun.

Stipendiet delas ut av Bildningsnämnden i Hallsbergs kommun.

Årets idrottsutövare

Årets idrottsutövare är Felix Lindberg, med motiveringen:

Felix är en mycket målmedveten och sympatisk person. Han började som treåring på hockeyskola i Hallsberg. Från IFK Hallsberg Hockey gick Felix via Kumla HC till sin nuvarande klubb Örebro HC, där han spelar back i J18 Elit. Han går också på hockeygymnasium i Örebro.

Felix har under år 2022 varit på läger med U16 landslaget samt varit på turnering med U17 landslaget. Felix har som mål att i framtiden kunna få spela hockey professionellt.

Felix är väl värd detta stipendium och är en mycket god representant såväl lokalt som nationellt för både Hallsbergs kommun och sin idrott, ishockey.

Stipendiet delas ut av Bildningsnämnden i Hallsbergs kommun.

Årets miljöprofil

Årets miljöprofil är Per Karlsson Linderum, med motiveringen:

Per var med och startade Närkes insektsförening 2017. Hans intresse för natur och framför allt hans kunnande om trollsländor är imponerande.

Under åren 2016–2020 gjorde Per en Atlasinventering av trollsländor. Denna inventering resulterade i en bok, Närkes trollsländor, där de 53 trollsländsarter som påträffats i Närke presenteras. I Hallsbergs kommun har 51 av de 53 arterna påträffats. Det finns även mer än 200 färgfoton och vackra illustrationer i boken.

Pers genuina intresse för naturen går inte att ta miste på. Genom föreläsningar sprider han kunskapen vidare och sätter sländorna på kartan.

Från Hallsbergs kommun anser vi att Per är väl värd detta stipendium.

Stipendiet delas ut av Kommunstyrelsen i Hallsbergs kommun.