Anmälan, avanmälan och avgifter

Anmäl dig till en kurs eller avanmäl dig. Se terminsavgifter och läs om instrumenthyra och elev- och föräldraföreningen HALKEFF

Anmälan

Kulturskolan byter system för anmälan av elever

Alla uppgifter behöver läggas in i det nya systemet manuellt

Kulturskolan byter system för anmälan. I det nya systemet kommer du att kunna logga in och se dina ansökningar. Du kommer också se information om dina kurser och kan kontakta din lärare.

Det gäller dig som

  • har barn som står i kö sedan tidigare - du gör en ny anmälan, vi lägger sedan in ditt barn på rätt plats i kön
  • har barn som går i Kulturskolan idag - ditt barn kommer behålla sin plats.

Därför behöver du lägga in uppgifterna själv

Alla uppgifter behöver läggas in i det nya systemet manuellt. Genom att du själv lägger in dina uppgifter minimeras risken för att det blir fel. Vi får också de mest aktuella uppgifterna.

Stort tack för din hjälp!

Om du behöver hjälp

Om du inte har BankID, behöver hjälp att fylla i ansökan eller har andra frågor kan du kontakta kulturskolan via mejl kulturskolan@edu.hallsberg.se eller telefon 0582-68 50 00.

Du kan anmäla dig till vår verksamhet när som helst. Intagning sker vid terminsstart, men ibland kan det dyka upp lediga platser under terminens gång. Vissa instrument har lång kö, men vår ambition är att köerna ska vara så korta som möjligt. Vi hör av oss till er så snart vi kan erbjuda en plats.

Avanmälan

Om du vill sluta på Kulturskolan måste du avanmäla dig i vårt webbformulär. Du ska avanmäla dig innan terminen startar. Avanmäler du dig för sent får du betala terminsavgiften.

Avanmäl dig från Kulturskolan i webbformulär

Terminsavgifter

Ämneskurs: 700 kr
Körer: 100 kr
Fördjupningslinjen, musik: 1100 kr
Ensembleavgift: 480 kr (Gäller de som enbart deltar i ensemble)
Instrumenthyra: 300 kr

Vi har syskonrabatt som innebär att syskon bara betalar 50 % av terminsavgiften. För att syskonrabatten ska gälla behöver barnen registreras på samma vårdnadshavare vid anmälan.

Vill du ha detaljerad information - ring eller e-posta oss så skickar vi en informationsfolder.

Ansökan om avgiftsbefrielse

De barn som växer upp i familjer där den sammanlagda inkomsten enligt skattsedel understiger tre inkomstbasbelopp, får avgiftsbefrielse från avgiften för en kurs på Kulturskolan.

Blankett för utskrift Pdf, 235.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Hyra instrument

I mån av tillgång finns det möjlighet att hyra instrument. Det gäller inte piano, gitarr, slagverk eller blockflöjt. Prata med din lärare vid kursstart.

Informationsfoldrar

Informationsfolder - svenska Pdf, 6.6 MB, öppnas i nytt fönster.

Informationsfolder - engelska Pdf, 417.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Informationsfolder - arabiska Pdf, 506.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Kulturskolans elev- och föräldraförening - HALKEFF

Föreningen är till för dig som vill vara med och påverka Kulturskolans verksamhet. Alla elever på Kulturskolan kan vara medlemmar utan kostnad. Styrelsen består av elever och vårdnadshavare. Föreningen träffas några gånger per termin. Då diskuteras frågor som rör Kulturskolans verksamhet. Föreningen hittar också på roliga projekt för eleverna.

Som elev blir du medlem i Halkeff genom att skriva under RUM-listorna i slutet av höstterminen.

Är du som elev eller vårdnadshavare intresserad av att vara med i styrelsen? Hör av dig till din kulturskollärare eller till Elin Eriksson på elin.eriksson@edu.hallsberg.se

Kontakta Kulturskolan

Besöksadress: Ungdomshuset Kuben, Södra Allén 26 i Hallsberg
E-post: kulturskolan@edu.hallsberg.se
Telefon: 0582-68 50 00. Telefonnumret går till kommunens kontaktcenter. De kopplar dig vidare till Kulturskolan.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.