Anmälan, avanmälan och avgifter

Anmäl dig till en kurs eller avanmäl dig. Se terminsavgifter och läs om instrumenthyra och elev- och föräldraföreningen HALKEFF

Förändringar i kulturskolans verksamhet

Med anledning av den situation som vi befinner oss i på grund av coronaviruset covid-19 har vi på Hallsbergs kulturskola gjort åtgärder för att minska smittspridningen.

Förändringar i kulturskolans verksamhet

När du ska besöka våra publika verksamheter
Om du har symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, ska du undvika fysiska kontakter. Det innebär att du då inte ska besöka våra publika verksamheter. Det gäller till exempel bibliotek, öppna förskolan, simhall och gym.

Anmälan

Du kan anmäla dig till vår verksamhet när som helst. Intagning sker vid terminsstart, men ibland kan det dyka upp lediga platser under terminens gång. Vissa instrument har lång kö, men vår ambition är att köerna ska vara så korta som möjligt.

Anmäl dig till Kulturskolan i webbformulär

Avanmälan

Om du vill sluta på Kulturskolan måste du avanmäla dig i vårt webbformulär. Du ska avanmäla dig innan terminen startar. Avanmäler du dig för sent får du betala terminsavgiften.

Avanmäl dig från Kulturskolan i webbformulär

Terminsavgifter

Ämneskurs: 700 kr
Körer: 100 kr
Fördjupningslinjen, musik: 1100 kr
Ensembleavgift: 480 kr (Gäller de som enbart deltar i ensemble)
Instrumenthyra: 300 kr

Vi har syskonrabatt som innebär att syskon bara betalar 50 % av terminsavgiften. För att syskonrabatten ska gälla behöver barnen registreras på samma vårdnadshavare vid anmälan.

Vill du ha detaljerad information - ring eller e-posta oss så skickar vi en informationsfolder.

Hyra instrument

I mån av tillgång finns det möjlighet att hyra instrument. Det gäller inte piano, gitarr, slagverk eller blockflöjt. Prata med din lärare vid kursstart.

Informationsfoldrar

Informationsfolder - svenskaPDF

Informationsfolder - engelskaPDF

Informationsfolder - arabiskaPDF

Kulturskolans elev- och föräldraförening - HALKEFF

Föreningen är till för dig som vill vara med och påverka Kulturskolans verksamhet. Alla elever på Kulturskolan kan vara medlemmar utan kostnad. Styrelsen består av elever och vårdnadshavare. Föreningen träffas några gånger per termin för att diskutera frågor som rör Kulturskolans verksamhet och hitta på roliga projekt för eleverna.

Som elev blir du medlem i Halkeff genom att skriva under RUM-listorna i slutet av höstterminen.

Är du som elev eller vårdnadshavare intresserad av att vara med i styrelsen? Hör av dig till din kulturskolelärare eller till Elin Eriksson på elin.eriksson@edu.hallsberg.se

Kontakta Kulturskolan

Besöksadress: Ungdomshuset Kuben, Södra Allén 26 i Hallsberg
E-post: kulturskolan@edu.hallsberg.se

Kontaktuppgifter till skolans personal

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.