Kommunala badplatser

Se de badplatser som kommunen ansvarar för. Läs om hundbad.

Här hittar du information om de badplatser som kommunen är ansvarig för.

På vår upplevelse- och besökswebb visithallsberg.se hittar du fler badplatser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tisaren

Vid vackra Tisarens strand finns en barnvänlig badplats med brygga, hopptorn och kiosk. Omklädningshytter och toaletter finns, även grillplats. Här ligger också Tisarstrands camping.

Se Tisaren i karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sottern

Badplatsen vid Sottern har brygga, kiosk, grillplats, omklädningshytter och toaletter.

Se Sottern i karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bäcksjön

Vid Bäcksjön finns en barnvänlig badplats med sandstrand, bryggor, hopptorn och gungor. För den som hellre solar finns det stora gräsytor. Badet har kiosk, volleybollplan, omklädningshytter, dusch och toaletter.

Se Bäcksjön i karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gallabergssjön

Vid den lilla sjön i Vretstorp, vackert inbäddad i skogen, finns bryggor och en sandstrand. Vattnet är kallt och klart. Omklädningshytter, grillplats och flotte finns.

Se Gallabergssjön i karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hundbad

Du som är hundägare ska alltid ha hunden under kontroll. Den ska vara kopplad den tid och på de platser som det krävs. Du måste också hålla hunden under uppsikt i vattnet.

Du som är hundägare har det som kallas strikt ansvar för din hund. Det innebär att du kan hållas ansvarig för skada som hunden orsakar. Det gäller också när det är någon annan än du som har hand om hunden. I ditt ansvar ingår också att du ska känna till vilka lagar och regler som gäller.

Regler som gäller i Hallsbergs kommun

Hundar får inte bada på allmänna badplatser. Sommartid får de heller inte vistas uppe på land. Hundförbud gäller vid de kommunala badplatserna:

  • Tisarstrand
  • Bäcksjön
  • Gallabergssjön
  • Badviken i Svennevad (Sottern).

Hundar får vara på övriga badplatser om de inte är officiella badplatser. Då är badplatsen undantagen från allemansrätten och kan ha hundförbud.

Hundar ska vara kopplade på offentlig plats. Tikar ska under löptid hållas kopplade inom hela kommunen. Det gäller inte inom inhägnade områden.

När en hund inte hålls kopplad skall den ha halsband. På halsbandet ska ägarens namn, adress och telefonnummer finnas.

Hallsbergs kommuns allmänna lokala ordningsföreskrifter Pdf, 603.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Allemansrätten och hundförbud

Hundägare får vistas och bada med sin hund på alla platser där det inte är uttryckligen förbjudet. Det bestäms av allemansrätten. Markägare och badbesökare har bara rätt att utestänga hundar från bryggor.

Vill du som är markägare utestänga hundar måste du göra badplatsen till en officiell badplats. Då upphäver du delvis allemansrätten. Du måste då uppfylla de krav som då ställs på officiella badplatser. De handlar om provtagning, skyltning, livräddningsutrustning med mera.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.