För utställare

Välkommen till Hallsbergsmässan 2022! En av Mellansveriges största mötesplatser med ett 100-tal utställare och 6000 - 7000 besökare.

Mässans öppettider för besökare

Fredag 6 maj: 13.00 - 19.00.

Lördag 7 maj: 10.00 - 15.00.

Hallens öppettider för utställare

Torsdag 5 maj: 17.00 - 19.30.

Fredag 6 maj: 09.00 - 20.00.

Lördag 7 maj: 09.00 - 17.00.

Alla monterarrangemang ska vara färdigställda senast klockan 12.30 på öppningsdagen. Demontering får ske först efter mässans stängning dag 2. Allt utställarmaterial ska vara avlägsnat senast klockan 17.00 lördagen den 7 maj.

Monterplatser

I mässhallen finns cirka 100 monterplatser, utanför hallen finns cirka 8 utomhusytor.

Montern

Montrarna är 2,40 meter breda, 1,20 meter djupa och 2,50 meter höga. I monterpriset ingår vita bak- och skiljeväggar och trådlös internetanslutning. Du ansvarar själv för inredningen. El finns framdragen till montern, ta med egen skarvkabel.

Ska du sätta upp något på monterväggarna fungerar tejp eller dubbelhäftande tejp bäst. Använd helst inte spik eller skruv i väggarna.

Montern ska alltid vara bemannad under mässans öppettider. Du ansvarar själv för städning i din monter.

Utomhusytan

Utomhusytorna är cirka 6,0 meter breda och 5,0 meter djupa. Du ansvarar själv för inredningen.

El finns framdragen till montern, ta med egen skarvkabel som är godkänd för utomhusbruk.

Montern ska alltid vara bemannad under mässans öppettider. Du ansvarar själv för städning i din monter.

After mässa

Klockan 19.00 fredagen den 6 maj öppnar dörrarna till hotell Stinsen för en After mässa för utställare. Här kan du mingla, köpa snacks eller något att dricka. En trubadur kommer underhålla under kvällen och möjlighet ges att köpa ett förmånligt After mässa-paket.

Paketet består av en snackstallrik och en pasta med oxfilé- och pepparsås, inklusive en fatöl eller ett glas vin, alternativt alkoholfritt. Förbeställningspriset för paketet är 195 kr (på plats 278 kr). Specialkost ordnas för den som önskar.

Du anmäler dig till After mässa när du bokar monter. I formuläret kan du även förboka ett After mässa-paket. Om du önskar specialkost, så meddelar du hotell Stinsen. Telefon: 0582-457 50, e-post: info@hotellstinsen.com

Förbokade After mässa-paket betalas på plats på hotell Stinsen, med kort eller kontant, den 6 maj.

Avbokning av After mässa-paket ska göras skriftligt och senast den 6 april. Då debiteras ingen avgift, i annat fall förfaller hela kostnaden till betalning och du erhåller en faktura.

Montertävling med pris för bästa monter

Vi har en montertävling med kriterierna kreativitet och finess, aktiviteter och profilering. Pris delas ut för bästa företagsmonter och bästa föreningsmonter. Vinnarna får sin monterplats betald.

Passa på att ge besökarna en upplevelse av ditt varumärke. Våga sticka ut från mängden och gör något oväntat. Eller bjud in till aktivitet och skratt. Ge besökarna ett mervärde så att de kommer att minnas dig.

Servering

Servering av kaffe och andra drycker samt kaffebröd, smörgås och lunch finns i cafeterian i mässhallens övervåning. Utanför hallen finns ett mattorg med foodtrucks som håller öppet under mässans öppettider.

Städning och sophantering

Varje utställare ansvarar för städning i sin egen monter. Allmänna ytor städas av arrangören. Sopcontainrar finns utanför utställaringången.

Popcorn

Det är inte tillåtet att poppa, servera eller sälja popcorn under mässan. Detta på grund av att golvet i hallen förstörs.

Bevakning nattetid

Mässhallen bevakas med hundförare och hund nattetid från torsdag till lördag.

Försäkring

Du som ställer ut ansvarar för att ditt eget mässmaterial är försäkrat. Arrangören ansvarar för allmän bevakning av utställningsområdet.

Betalningssätt

Monterhyran faktureras efter mässan.

Förbokade After mässa-paket betalas på plats på hotell Stinsen, med kort eller kontant, den 6 maj. Ej avbokade paket som inte nyttjas faktureras i efterhand.

Avbokning

Avbokning av mässdeltagande ska göras skriftligt och senast den 6 april. Då debiteras endast 300 kr, i annat fall förfaller hela monterhyran till betalning.

Mässtidning

Inför mässan produceras en mässtidning med scenprogram, monterkarta och annan relevant information. Tidningen distribueras till samtliga hushåll i Hallsbergs kommun.

Information

Vid informationen får du hjälp med frågor och eventuella problem av våra mässvärdar. Du hittar informationen vid entrén, öppen under hela mässan.

Parkering

Parkering för utställare finns i direkt anslutning till hallen.

Program

En konferencier kommer att annonsera ut programpunkter och aktiviteter från scenen. Program i större format finns uppsatt på mässtorget.

Explosiva- och brandfarliga varor

Det är inte tillåtet att ställa ut explosiva- eller brandfarliga varor.

Första hjälpen, hjärtstartare och nödutgångar

I din monter finns ett blad med ritning över hallen där första hjälpen-väska, hjärtstartare och nödutgångar är utritade.

Högre volym än vanligt under Rydell & Quick

Under Rydell & Quicks konsert klockan 18.00 på fredagen kommer det vara högre ljudvolym än vanligt i hallen. Vi kommer också sänka belysningen något. Om du är ljudkänslig rekommenderar vi att du tar med öronproppar.

Kontakta projektledaren för Hallsbergsmässan

Kathrin Jakobsson
E-post: kathrin.jakobsson@hallsberg.se

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.