Förändrade rutiner på biblioteken med anledning av coronaviruset covid-19

Så här påverkas bibliotekens verksamhet av coronaviruset covid-19.

När du ska besöka våra publika verksamheter

Om du har symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, ska du undvika sociala kontakter. Det innebär att du då inte ska besöka våra publika verksamheter. Det gäller till exempel bibliotek, öppna förskolan, simhall och gym.

Förändrade rutiner på biblioteken

För att underlätta för våra användare och besökare och för att minska risken för smittspridning har vi infört följande rutiner:

  • Pålsboda bibliotek har begränsade öppettider tills vidare: Måndag 12.00 - 15.00 och onsdag 10.00 - 13.00.
  • Just nu tas inga försenings- eller påminnelseavgifter ut för försent återlämnade lån.
  • Bokinkastet i entrén på biblioteket i Hallsberg är öppet även under våra öppettider. Du som av någon anledning vill undvika att gå in på biblioteket kan återlämna dina lån i inkastet.
  • Lån från Hallsbergs bibliotek kan som tidigare återlämnas på valfritt folkbibliotek i länet. Lånet avregistreras dock först när det har återsänts till oss av det bibliotek där det lämnats.
  • Du som ansöker om fjärrlån kan behöva räkna med förlängda handläggningstider, beroende på eventuell begränsad service på utlånande bibliotek.

Biblioteket hemifrån

Om du för tillfället inte har möjlighet att besöka biblioteken, så erbjuder vi flera andra möjligheter att ta del av vårt utbud. Du behöver inte besöka oss för att låna om en bok. Logga in med din pinkod eller ring oss så ordnar vi det.

Du som har ett lånekort med en pinkod vid Hallsbergs bibliotek kan låna e-böcker och e-ljudböcker att lyssna på eller läsa på mobiltelefon eller surfplatta. Du kan även se strömmande film hemifrån. Här kan du läsa mer om hur våra e-medier fungerar:

Låna, läs och lyssna på e-böcker och ljudböcker

Låna och se strömmande film

Om du vill ha hjälp att låna något från biblioteket men inte har möjlighet att komma hit, så är du välkommen att kontakta oss, så försöker vi finna en lösning som passar just dig.

Allmän information om hur kommunen hanterar coronaviruset covid-19 kan du läsa här:

Information med anledning av coronaviruset covid-19

Kontakta biblioteken

Telefon: 0582-68 53 63
E-post: biblioteket@hallsberg.se

Besök biblioteken
Hallsbergs bibliotek: Västra Storgatan 10.
Pålsboda bibliotek: Sköllergården, Kyrkogatan 5.
Hjortkvarns bibliotek: Skolan, Vintergatan 54.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.