Förändrade rutiner på biblioteken med anledning av coronaviruset covid-19

Så här påverkas bibliotekens verksamhet av coronaviruset covid-19.

Hallsbergs bibliotek är öppet med begränsningar

Biblioteket i Hallsberg är endast öppet för bokade besök. Det beror på de skärpta nationella allmänna råd som gäller från och med den 14 december.

Information om de skärpta nationella allmänna råden och covid 19

Om du vill lämna tillbaka böcker

Om du bara vill lämna tillbaka böcker behöver du inte boka en tid. All återlämning görs i bokinkastet vid entrén. Inkastet är öppet dygnet runt. Inga förseningsavgifter eller kravavgifter tas ut för försenade lån. Du kan även lämna böcker som du lånat på andra bibliotek i Örebro län i inkastet.

Om du vill låna böcker

Du måste boka en tid för att låna förbeställda böcker. Ring oss på 0582-68 53 63 eller skicka ett mejl till biblioteket@hallsberg.se i förväg och tala om vilka böcker du vill låna och när du vill hämta dem.

Du som tillhör en riskgrupp för covid-19 kan även välja att få hemleverans av bibliotekslån.

Det går även bra att reservera hemifrån via katalogen som vanligt. Sök och reservera på https://bookitpub.hallsberg.selänk till annan webbplats.

Om du reserverar själv måste du kontakta oss när du har fått meddelande om att din bok finns att låna, för att boka in en tid för avhämtning.

Om du vill använda en dator, skanna eller kopiera

Om du vill låna en dator eller kopiera måste du förboka ditt besök. Ring 0582-68 53 63 för att boka din tid. Det är viktigt att du kommer till avtalad tid. Datorerna kan endast bokas 15 minuter åt gången. Det går bra att skriva ut från datorn och att skanna.

Om du vill läsa tidningar eller tidskrifter

Om du vill läsa våra tidningar eller tidskrifter måste du förboka ditt besök. Ring 0582-68 53 63 för att boka din tid. När du kommer till din avtalade tid blir du insläppt vid ingången närmast tidningshörnan. Tidningsläsning kan endast bokas 15 minuter åt gången.

Du kan boka ett besök under följande tider:

Måndag 10.00 - 17.00
Tisdag 10.00 - 17.00
Onsdag 10.00 - 17.00
Torsdag 10.00 - 17.00
Fredag 10.00 - 17.00

Hjortkvarns bibliotek är öppet med begränsningar

Hjortkvarns bibliotek har ordinarie öppettider. Antalet besökare samtidigt är begränsat.

Pålsboda bibliotek är öppet med begränsningar

Pålsboda bibliotek är för tillfället obemannat. Biblioteket är öppet för självservice under Sköllergårdens allmänna öppettider. Tänk på att göra ditt besök kort.

Kontakta biblioteken

Telefon: 0582-68 53 63
E-post: biblioteket@hallsberg.se

Besök biblioteken
Hallsbergs bibliotek: Västra Storgatan 10.
Pålsboda bibliotek: Sköllergården, Kyrkogatan 5.
Hjortkvarns bibliotek: Skolan, Vintergatan 54.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.