6 juli 2021 kl. 10.00-10.30  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Månadens författare juli: AnneMarie Hellström, Hallsberg. Tolv författare, tolv kommuner. www.regionorebrolan.se/litteraturiorebrolan

Intervju med Månadens författare AnneMarie Hellström

Se en intervju med AnneMarie Hellström, Månadens författare i Örebro län i juli.

Det regionala projektet Månadens författare är ett samarbete mellan länets folkbibliotek, Region Örebro län och Sveriges Radio P4 Örebro, för att synliggöra skrivande personer och förhoppningsvis inspirera många fler i länet att både läsa och skriva. Varje månad under 2021 presenteras en kommun och ett författarskap. I juli har turen kommit till Hallsbergs kommun och författaren AnneMarie Hellström. Från och med tisdag den 6 juli visar Hallsbergs bibliotek i samarbete med Sensus studieförbund en intervju med AnneMarie Hellström på Youtube.

Se intervjun här: Länk till intervjun på Youtube Länk till annan webbplats.

AnneMarie Hellström föddes 1940 och växte upp i en lokförarfamilj i Hallsberg. AnneMarie är författare, journalist och berättare och har skrivit ett 20-tal böcker. De flesta är romaner och barnböcker. Hennes böcker om Lina gick bland annat som följetong i en rad olika lokalradiokanaler i Sverige. Hon har varit frilans på Länsposten, lokalredaktör för Örebrokuriren i Laxå, medarbetat i Radio Örebro och skrivit krönikor i Sydnärkenytt. Dessutom har hon varit en flitig föredragshållare på skolor, äldreboenden och hembygdsgårdar. Hon har även skrivit lustspel åt amatörteatern Svennevadsspelen.