Lucka 19: Måltidsavdelningen bakar saffranskladdkaka

Vad sägs om en saffranskladdkaka med vispad grädde och lingon till fikat denna fjärde advent? Kökspersonalen på Knuten har lagat denna goding och bjuder såklart på receptet. =)

Recept på Saffranskladdkaka

Ingredienser:
  • 100 gram smör
  • 1 1/2 gram saffran
  • 100 gram vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • Servering: Hallon eller rårörda lingon
Så här gör du:
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smörj en form på cirka 24 centimeter i diameter
  • Smält 100 gram smör i en kastrull och ta bort från plattan
  • Häll direkt 1 halvt gram saffran i det smälta smöret
  • Häll i 100 gram vit choklad som du brutit i mindre bitar i smöret
  • Blanda 2 ägg och 2 deciliter strösocker i en bunke eller bakmaskin, rör om så det blir fluffigt.
  • Rör ner smöret med saffran och vit choklad i bunkern med äggen och sockret och rör om
  • Häll i 2 dl vetemjöl och rör om så det blir en jämn smet
    Häll i smeten i formen
  • Ställ in formen i mitten på ugnen och grädda i 20 minuter
  • Vispa grädde medan kakan är i ugnen
  • Ta ut kakan och låt den svalna så den är kall
  • Servera kakan med hallon eller rårrörda lingon

Smaklig måltid!


 

En riktigt god jul önskar måltidsavdelningen!

Se tidigare luckor.

Kontaktcenter

Kontaktcenter hjälper dig med dina frågor om kommunens verksamheter. Kan vi inte svara på din fråga hjälper vi dig vidare till rätt person.