Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Information om Office 365 till vårdnadshavare i Hallsbergs kommun

Verksamheterna under bildningsförvaltningen (BIF) i Hallsbergs kommun arbetar i Office 365. Det är en molntjänst som Microsoft skapat. Skolarbeten och annat arbetsmaterial sparas alltså i molnet, på Microsofts servrar.

Microsoft har i Office 365 utvecklat en plattform för lärande och en uppsättning kraftfulla verktyg som erbjuder nya pedagogiska möjligheter och i förlängningen bättre resultat i våra verksamheter. Ingen känslig information får lagras i systemet utan endast arbetsmaterial, information och material som ej omfattas av någon form av sekretess. Vårdnadshavare har ingen inloggning i systemet utan får ta del av informationen tillsammans med sina barn.

Fördelarna med Office 365 är många. Framförallt blir det mycket enklare för elever och personal att kommunicera, dela, arbeta och spara sina dokument. En ytterligare fördel är att man komma åt sina dokument och skriva i dem från vilken enhet som helst förutsatt att man har internetuppkoppling och inloggningsinformation.

Kärnan i det som används i Hallsbergs kommun är lagringsytan OneDrive. Där har man som elev näst intill obegränsat lagringsutrymme. Andra viktiga ytor är ClassNotebook som är en klassanteckningsbok samt Teams som fungerar som en digital arbetsyta som samlar allt på ett ställe och på så sätt effektiviserar arbetet och undervisningen.

Alla elever och personal i bildningsförvaltningens verksamheter får dessutom fem licenser av Office-paketet 2016. Detta innebär att en elev kan gå in på sin hemdator, logga in på sitt konto i Office 365 för att sedan installera Office 2016 på datorn. Detta gäller för såväl PC som Mac.

Office 365 ses i Hallsberg enbart som ett pedagogiskt verktyg. Den befintliga skolplattformen edWise finns alltså inga planer på att ersätta med Office 365. EdWise är ett system som fyller andra syften i form av exempelvis närvaro-/frånvarohantering, kommunikation med hemmen och dokumentation av elevers lärande.

Ingen känslig eller integritetskänslig information läggs i Office 365. Hallsbergs kommun har ett personuppgiftsbiträdesavtal med Microsoft och dess underleverantörer. I avtalet framgår att Microsoft inte får hantera personuppgifter för egna syften.

 

Per Martinsson
IT-strateg
per.martinsson@edu.hallsberg.se

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda