Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Formulär för remissvar på förslag till ny kostpolicy

Remissvar ska lämnas senast den 31 augusti 2018.Representerar du någon annan än dig själv?
Hållbar
Maten vi serverar ska vara hållbar för människor, djur och miljö. I våra upphandlingar strävar vi efter att handla så lokalt som möjligt, utifrån logistiska, hållbara och ekonomiska förutsättningar. Alla måltider inom Hallsbergs kommun är tillagade lokalt i våra kök. Vi använder ekologiska råvaror utifrån säsong och erbjuder vegetariska måltider i hög utsträckning. Matsvinnet ska minska i alla led.

Hälsosam
Måltiden ska vara vällagad, varierad och god samt täcka behovet av energi och näring. Personalen ska kontinuerligt utbildas för att ha aktuella kunskaper kring gällande kostrekommendationer. Genom att servera hälsosam mat till alla de invånare som finns inom kommunens verksamheter kan vi bidra till en jämlik hälsa. Varje portion är näringsanpassad efter målgruppens behov, och till varje måltid serveras olika grönsaker eller rotfrukter.

Måltidsupplevelse
Mat är glädje, inspiration och njutning. Goda måltider, nyttig mat och möjlighet att påverka måltidsupplevelsen främjar goda matvanor. Vi sätter alltid invånaren i fokus och värnar om delaktighet, glädje och trygghet. Måltiderna ska eftersträvas att serveras i en lugn och trevlig miljö.

Säker
Noggrant kontrollerade leverantörer, hållbarhet och råvaror samt kvalitet är våra utgångspunkter för att servera säker mat. Maten ska vara lätt att identifiera utifrån var den kommer ifrån och vad den innehåller. Kontroller av både kök och produktion genomförs årligen, där kommunens egenkontrollprogram är ett viktigt verktyg. Vi genomför regelbundet kompetenshöjande åtgärder och livsmedelsutbildning för alla våra kök.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Sommaröppettider vecka 25 -32
Måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda