Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Utbyte Hallsberg - Gifhorn

Sökes:

Äventyrslystna och nyfiknaungdomar i årskurs 7-9 bosatta i Hallsbergs kommun, som vill följa med till Tyskland i oktober kostnadsfritt, som en del av kommunens utbyte med vänorten Gifhorn

Utbyte mellan vänorterna Hallsberg och Gifhorn i Tyskland

Hallsbergs kommun kommer under året och nästa år att ha ett utbyte med den tyska vänorten Gifhorn. Utbytet består i att man kommer att delta i ett, respektive arrangera ett, internationellt läger för ungdomar i åldern 14-16 år. Det första lägret är i Gifhorn den 17-24 oktober 2015, och det andra arrangerar vi i Hallsberg under för- alternativt sensommaren 2016. Samma ungdomar som åker med till Gifhorn i höst, kommer att få vara med och arrangera lägret i Hallsberg 2016.

Lägret i Gifhorn 17-24 oktober 2015

Under en vecka i oktober kommer en grupp på tio ungdomar och tre ledare (antalet kan komma att ändras) att åka till Hallsbergs vänort Gifhorn, som ligger i norra Tyskland. Där kommer man, utöver att få uppleva staden Gifhorn, att delta på ett internationellt ungdomsläger, som Hallsberg bjudits in till som en av flera europeiska vänorter. På lägret kommer deltagarna ges möjlighet att uppleva det lokala kultur-, fritids- och friluftslivet. Många av aktiviteterna kommer att vara centrerade till allaktivitetshuset ”Die Grille”, som är en samlingspunkt för ungdomar i staden. Det huvudsakliga syftet med resan är att man ska få möjligheten att få träffa jämnåriga från andra länder, kulturer och bakgrunder och ha roligt tillsammans. Hallsbergs kommun och staden Gifhorn kommer att stå för kostnaderna för resa, mat, boende och aktiviteter, det vill säga allt som behövs.

Lägret i Hallsberg, juni eller augusti 2016

Sommaren 2016 får vi själva chansen att anordna ett internationellt ungdomsläger i vår egen kommun. Grundidén med detta läger är densamma som lägret i Tyskland, det vill säga att man ska få möjlighet att träffas över nationsgränserna och ha roligt tillsammans. Tanken är dock att vi ska sätta vår egen prägel på lägret i Hallsberg, för att visa upp det som kännetecknar vår kommun. Gruppen av ungdomar från Hallsberg (som är med i Tyskland) kommer här att få ha en aktiv del i att planera och arrangera lägret, som är tänkt att hållas med boende i Tisarstrand.

Intresseanmälan

Vi vill senast den 30 april ha in anmälningar av Er som är intresserade av att vara en del av detta äventyr. De enda krav som finns är att man ska gå i årskurs 7-9 och vara bosatt i Hallsbergs kommun. Man behöver inte ha studerat det tyska språket för att få följa med, kommunikationen på lägren kommer i huvudsak att ske på engelska. Det finns preliminärt tio platser och vid fler anmälningar än så kommer ett urval att göras för att få en spridning vad gäller kön, bostadsort, bakgrund och intressen. Vid frågor och funderingar, kontakta fritidschef Tobias Fornbrant, tel: 685148.

Klicka på länken nedan för att fylla i blanketten

Ifylld blankett skickas senast den 30 april till Hallsbergs kommun, Bildningsförvaltningen, Att: Tobias Fornbrant, 694 80 Hallsberg, alt. e-post tobias.fornbrant@hallsberg.se


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

19 juni-13 augusti
måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda