Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Naturreservat

Hallsbergs kommun är rik på olika naturtyper. Här finns många olika naturreservat med helt olika karaktär- vackra slåtterängar och fin skärgård, ekängar, djupa sjöar och spännande berg.

Här nedan listar vi de naturreservat som kommunen äger och sköter.
Information om statliga naturreservat som finns i kommunen, sök på Länsstyrelsens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Naturreservat som kommunen äger och sköter

Broby äng

Broby äng är ett naturreservat som ligger i Viby. Naturreservatet består av en lundartad lövskog och en mindre äng. Hela området var förr öppen jordbruksmark. Vid parkeringen finns en före detta åker som numera sköts som äng genom årlig slåtter.

I anslutning till Broby äng ligger även två andra naturreservat - Nalavibergs ekäng och Oxaryggen. Genom reservaten leder en markerad stig genom ekhagar och lundar.

Stocksätterskogen

Stocksätterskogen ligger i anslutning till Stocksätterskolan centralt i Hallsberg och är en skog som erbjuder en vacker lövsal som är trivsam för både människor, växter och djur. Området har använts för rekreation under lång tid, då gamla folkets park låg i dess södra ände. Stigar gör så att det går att ta sig genom området åt alla möjliga håll.

Skogen består av många olika lövträdsarter som skapar fin livsmiljö för ett myller av arter. Björk och hassel dominerar. Till den levande skogen hör också den döda veden: gamla torra grenar, stubbar och omkullfallna träd som ger liv åt både insekter och svampar.

Allemansrätten

Allemansrätten är en unik möjlighet att röra oss fritt i naturen. Med rätten följer också krav på hänsyn och varsamhet, mot natur och djurliv, mot markägare och mot andra människor i naturen. Alltså inte störa, inte förstöra.

Om allemansrätten på Naturvårdsverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda