Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta


Välkommen till Bergöös!

Ett besök till Bergöös är en kulturupplevelse. Huset ligger centralt i Hallsberg nära tågstationen. Här kan du hyra vår mysiga festlokal, boka en guidad tur i Bergöövåningen med målningar av Carl och Karin Larsson och konst av Karin Bergöö Larsson eller bara strosa runt i konsthallen.

I anslutning till Bergööska huset ligger Magasinet där du hittar Hallsbergs modelljärnväg och en utställning om järnvägen i Hallsberg.
____________________________________________________________________

Följ oss gärna på facebook/bergöös

Bergööska huset är en del av svenskt kulturarv
Illustration: Elisabeth Karlsson

Illustration: Elisabeth Karlsson


Våren 2018

Vi har nu avslutat sommarens säsong på Bergöös men du är alltid välkommen att strosa runt i vår trädgård! Konsthallen öppnar för hösten den 16 september.

Öppettider
Vid några tillfällen har vi öppet hus på Bergöös (Konsthallen, Bergöövåningen och Modelljärnvägen) då allmänheten är välkommen med fri entré.

Lördag 20 januari 12-15
Lördag 17 februari 12-15
Lördag 17 mars 12-15
Lördag 21 april 12-15

Besök övriga datum
För besök övriga datum kan man boka guidad visning i våningen eller modelljärnvägen.

Tillgänglighet
I Bergööska huset finns en trapphiss upp till andra våningen, säg till vid bokning, personal på plats så hjälper vi dig. I magasinet med bl.a. modelljärnväg finns en hiss.

Läs mer
Om våra olika avdelningar till vänster i menyn.

Kontakt
kultur.forening@hallsberg.se
0582-68 53 86/35
_______________________________________________________________________

Bergööska huset

Bergööska huset som uppfördes i slutet på 1800-talet är kanske mest känt för att konstnären Carl Larsson smyckat festsalens väggar med väggmålningar och det är verkligen en upplevelse väl värd att se! Själva huset i sig är också en sevärdhet med en vacker fasad, en imponerande festsal i fornnordisk stil, samt ett tillbyggt blomsterrum och entré i Jugendstil.

Idag är representationsvåningen med festsalen, med Carl Larssons väggmålningar i centrum, ombyggt till museum. Affärslokalen på bottenvåningen har blivit en konsthall och källaren är omgjord till en festlokal. Huset är en del av svenskt kulturarv.
_______________________________________________________________________

Bergöövåningen

Vill du besöka Bergöövåningen kan du alltid boka en guidad visning hos oss året runt på kulturavdelningen, se kontaktuppgifter & info längre ner på sidan. Mer information om Bergöövåningen hittar du i menyspalten till vänster under "Bergöövåningen".länk till annan webbplats
_______________________________________________________________________

Modelljärnvägen

I anslutning till huset ligger Magasinet där vi bygger på en Modelljärnväg över Hallsbergs bangårdlänk till annan webbplats i nutid. När modellen är klar kommer den att vara störst i sitt slag i Sverige. På nedre plan i Magasinet finns en utställning om järnvägen i Hallsberg.
__________________________________________


Utställning om järnvägen i Hallsberg

I samma byggnad som modelljärnvägen visar vi en utställning om järnvägen i Hallsberg. Vid förfrågning kan guide bokas. Mer information om utställningen hittar du i menyspalten till vänster under "Utställning om järnvägen i Hallsberg"länk till annan webbplats.
_______________________________________________________________________

Konsthall

Höst, vinter och vår har vi konstuställningar i konsthallen. Mer information om utställningsperioder, vernissager m.m. hittar du i menyspalten till vänster under "Hallsbergs Konsthall"
_______________________________________________________________________länk till annan webbplats


Kontakt och information

Adress

Östra Storgatan 5, Hallsberg

kultur.forening@hallsberg.se
0582-68 53 86

Parkering

Finns intill husets högra sida och på gatan mittemot. 1 handikappsplats finns på vänster sida om huset.

Tillgänglighet

Bergööska huset är ett kulturminnesmärkt hus som är delvis men inte helt tillgänglighetsanpassat. I huset finns en trapphiss upp till andra våningen, säg till vid bokning av visning eller i receptionen (receptionen är öppen sommartid) så hjälper vi dig. På övervåningen finns en rullstol att låna. Tyvärr finns det ej möjlighet att ta sig in med permobil i Bergööska huset.I magasinet finns en hiss upp till modelljärnvägen som fungerar även för permobiler. Tillgänglighetsanpassade toaletter finns i Bergööska huset och i Magasinet.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Sommaröppettider vecka 25 -32
Måndag-torsdag 8-16, fredag 8-15

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda