Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Ridning

Flicka och häst. Foto: Stock.xchng

Ridning är efter fotboll den största ungdomsidrotten i landet. Många barn och ungdomar ägnar stor del av sin fritid på ridskolor eller på annat sätt med hästar.

Hallsbergs ridklubb

Hallsbergs ridklubb är en liten förening med cirka 160 medlemmar i blandad ålder mellan 7-70 år. Föreningens verksamhet ligger cirka 2 km utanför Östansjö i vackra Lindhult. Runt anläggningen finns möjlighet till korta eller långa promenader både med och utan häst.

Föreningen strävar mot en verksamhet som är bred, men ändå har en topp. Måttot är att ridning ska vara till för alla. Ridklubben har små grupper, maximalt 8 i vanliga grupper samt 6 personer i specialgrupperna.

Omhälla islandshästar

Omhälla islandshästar erbjuder turridning, privatlektioner, ridskola, kurser och ridläger. Turridningen är för många människor den första kontakten med just islandshästar, och för vissa är det också den första närkontakten med hästar över huvud taget.

Islandshästar lämpar sig av flera skäl särskilt väl för turridning. Flockkänslan gör att hästarna håller ihop när de är ute på tur. Hästarna är små, och känns trygga att rida på. Trots sin storlek bär de flesta islandshästar omkring 100 kilo utan problem, och de tar sig enkelt fram även i mycket besvärlig terräng. Därför kan också vuxna nybörjare följa med ut i naturen till häst. Om du inte redan har provat, väntar dig en särskild upplevelse!

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda