Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Sommarkollo i Motorp

Bad vid sommarkollot i Motorp. Foto: Bengt-Åke Andersson

Vid Tripphultssjön i Motorp arrangeras under sommaren kollo för barn och ungdomar. Här kan du träffa nya kompisar, bada, paddla kanot, spela fotboll, grilla korv, gå på styltor och mycket, mycket mer!

Bad, skoj och nya kompisar

Hallsbergs kommun erbjuder sommarkollo för alla barn och ungdomar i årskurs 4-6. Mellan vecka 25-27 är det kolloveckor med plats för 40 deltagare per vecka. Den första veckan, vecka 25, träffas alla 6:or i kommunen. Vecka 26 är det kollo för 4:or och 5:or från Hallsberg, Östansjö och Vretstorp. Vecka 27 träffas 4:or och 5:or från Hjortkvarn, Pålsboda och Sköllersta. Sommarkollot är ett dagkollo och ungdomarna stannar från måndag till fredag, med en övernattning.

Varje morgon hämtar en buss upp ungdomar från alla tätorter. Dagen på kollot startar med frukost sedan är det fria aktiviteter. Och en hel massa aktiviteter finns det att välja på! Du kan bada i Tripphultssjön, paddla kanot, spela fotboll eller promenera i skogen. I den stora ladan kan du spela TV-spel och sällskapsspel. Det arrangeras också roliga tävlingar med "styltor" och "långa skidor". Efter lunch och flera aktiviteter avslutas dagen med fika.

En dag i veckan får alla ungdomar övernatta på kollot. Ledarna slår upp militärtält men man får även använda egna tält. Det blir korvgrillning på kvällen och aktiviteter utifrån ungdomarnas egna idéer och intressen.

Röda Korset i Hallsberg, Pålsboda och Sköllersta är med och stöttar kollot. Det är Röda Korset som står för kostnaden för maten och bussarna. Föreningen ger även en utbildning i första hjälpen.

Kostnaden för att vara med på sommarkollot är 100 kronor per barn och vecka.

Vid frågor kontakta:

Anna Björkman, fritidskonsulent 0582-68 53 38

Hlynur BIgisson, fritidsledare 072-245 14 94

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda