Välj språk / Choose language

Hallsbergs kommun - Hallsberg... nära till - www.hallsberg.se
Lägg till sidan i Mina Favoriter
Blanketter
Kontakt
Karta

Hundbad

I Hallsbergs kommun får inte hundar bada på allmänna badplatser. Sommartid får de heller inte vistas uppe på land. Hundförbud gäller vid badplatserna: Tisaren, Bäcksjön, Gallabergssjön, Sottern, Tripphultssjön och Avern - Djursnäs.

Bad med hund på övriga platser

Enligt allemansrätten har hundägare rätt att vistas och bada med sin hund på alla platser där det uttryckligen inte är förbjudet. Markägare och badbesökare har enbart rätt att utestänga hundar från bryggor.

En hundägare ska alltid ha hunden under kontroll och kopplad den tid och på de platser som det krävs. Även i vattnet måste hunden hållas under uppsikt! Hundägaren har "strikt ansvar" för sin hund. Det innebär att du till och med kan hållas ansvarig för skada som hunden orsakar, även om någon annan har hand om den. I ansvaret ingår också att känna till vilka lagar och regler som gäller.

Om en markägare vill utestänga hundar, det vill säga delvis upphäva allemansrätten, måste denne göra badplatsen till en officiell badplats och uppfylla de krav som då ställs på provtagning, skyltning, livräddningsutrustning med mera.

Allmänna lokala ordningsföreskrifter

Enligt de lokala ordningsföreskrifterna för Hallsbergs kommun § 18 skall hundar hållas kopplade på offentlig plats. Tikar skall under löptid hållas kopplade inom hela kommunen, dock inte inom inhägnade områden. När en hund inte hålls kopplad skall den ha halsband på sig med ägarens namn, adress och telefonnummer. Hundar får inte vistas på begravningsplatser eller på de officiella badplatserna.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Stäng

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon: 0582-68 50 00
E-post: kommun@hallsberg.se

Adress

Hallsbergs kommun
694 80 HALLSBERG
Organisationsnummer: 212000-1926

Följ oss

Hittade du inte vad du sökte?

Kommunhusets öppettider

Måndag-torsdag 8-17, fredag 8-16

Begränsat öppethållande i samband med vissa helger.

För kommunanställda